Fa pocs dies recordàvem el desè aniversari de la creació de noticiesdelaterreta.com. Tomaven als orígens, a la primera notícia, al campionat de botifarra de la Terreta, El nostre naixement era un homenatge als campions, Josè de Concurrell i Alejandro de Barreda.

Josè ja fa uns anys que va marxar. A Alejandro li va arribar la seua hora el 3 de gener de 2020.

Aquesta partida la va ser sense fer soroll, sense estar malalt, sense donar feina, sense patir. Es va apagar com s’apaga una espelma quan ja no queda cera per cremar.

Vam tenir temps de dir-nos adéu, va marxar com un valent.

Ara descansa al costat de la Maria, companya de tota la vida i del seu fill gran, Josep Maria, que va traspassar, injustament, l’any 99 amb només quaranta-sis anys.

Nascut al Castellet l’any 1923 va alternar la seua joventut entre la Terreta i Barcelona. El cop d’estat del 36 el va agafar guardant ovelles. Als 27 anys es va casar amb la Maria del mas de Barreda amb qui va compartir la vida.

El primer tractor que va arribar a la Terreta i clotada d’Areny va ser un Gulner de 2 cilindres. Ell el va comprar. Va costar 114 mil pessetes. Amb aquest tractor va llaurar des de Tamarit fins a la Vall d’Aran. Les màquines li agradaven molt.

L’última etapa de la seua vida la va passar a Lleida. Llargues converses i explicant “batalles” que mai havia compartit.

Dues versions, una en format “Recordatori” de 15 minuts i una llarga, de 2:35 minuts.

És el resum, fet en primera persona, de la seua vida.