Inici Blog

TASQUES D’ARRANJAMENT A LA CARRETERA DE LA TERRETA

Crònica de Joan Galan Mas .

L’Ajuntament de Tremp destina la totalitat (aproximadament 150.000€) dels fons del «Pla d’actuacions de millora i manteniment de camins de la xarxa veïnal i rural del Pallars Jussà del 2023» del Consell Comarcal a la carretera de circumval·lació de la Terreta.

Tram de la carretera asfaltada. Video: Joan Galan Mas

El Pla d’actuacions de millora i manteniment de camins de la xarxa veïnal i rural és una dotació econòmica atorgada per la Generalitat de Catalunya i que el Consell Comarcal reparteix, sota el seu criteri, als diferents municipis de la comarca. Tal com el seu nom indica, la finalitat d’aquesta línia de finançament pública és la millora dels camins i carreteres dels municipis, és a dir, que els Ajuntaments només es poden gastar els diners atorgats en obres d’aquestes característiques.

Fotos: Joan Galan Mas

Un altre aspecte d’aquest Pla que és important, és que són aprovats i executats d’un any per l’altre, per tant, l’execució d’aquesta inversió de 150.000€, no serà una realitat fins al 2024.

Així doncs, les obres dels passats 25 i 26 de setembre van ser l’execució del Pla aprovat el 2022.
Les obres van consistir en l’asfaltat en calent del tram del Seix, molt malmès els últims anys i que pràcticament havia tornat a ser un camí de terra. Aquesta millora d’un tram d’1,5 km aproximadament.

Gràfic zona asfaltada

Aquesta actuació anirà acompanyada d’una altra intervenció complementària que consistirà en tapar els forats de la pista en el tram entre el Pont d’Orrit i el Seix amb reg asfàltic.

Gràfica zona on es taparan els forats i es farà un reg alfàltic.


És en aquesta part de la carretera on s’invertiran, l’any que ve, la totalitat dels fons del Pla. De la mateixa manera que s’ha fet al tram del Seix, s’optarà per utilitzar una tècnica de pavimentat més costosa i utilitzar més quantitat de material.
Aquesta decisió, tècnica i política, té dues conseqüències rellevants: per una banda, incrementa el cost per km intervingut i, per tant, es redueixen els quilòmetres sobre els quals es pot intervenir. Per altra banda, s’espera que l’increment en el gruix del ferm permeti una major durabilitat de l’acabat.

Detall del gruix de la capa d’asfalt . Foto Joan Galan Mas


El temps dirà si el canvi d’estratègia del consistori ha sigut encertat o no, el que era evident era que no tenia gaire sentit insistir en un model que no garantia el bon estat de la carretera ni a un any vista.
Vist amb perspectiva, i més enllà de la bona notícia que suposa pel territori el fet de millorar les condicions d’un tram de carretera, es torna a posar de manifest les mancances que patim a la vall.

Fotos: Joan Galan Mas

Una vall on triar si es posa un centímetre més d’asfalt en un petit tram, implica deixar sense arreglar fins l’any que ve vies d’accés a altres pobles, on la gent (i els vehicles) continuarà patint per fer coses de la vida quotidiana, com anar a treballar, al metge o a l’escola.
És imprescindible que la Generalitat de Catalunya entengui que existeix un problema real i que ha d’intervenir per solucionar-lo. També és imprescindible que l’Ajuntament de Tremp es comprometi amb la recerca d’aquesta solució definitiva i que faci mans i mànigues perquè les altres institucions públiques li donin el suport necessari per a solucionar el problema. I encara més imprescindible és que la gent de la Terreta pugui continuar donant vida al territori, organitzant trobades, festes, caminades, fent créixer nous projectes o donant continuïtat als que ja són una realitat, vivint el dia a dia o passant-hi temprades.

JANA. NOVA VEU QUE BUSCA FER-SE SENTIR.

Jana va seguir el seu somni de fer-se un nom en la indústria de la música i va fer les proves preliminars d’Operación Triunfo (OT).

Malgrat passar les primeres proves amb èxit, no va aconseguir classificar-se per a la final. Tot i això, aquesta experiència l’ha inspirat a continuar treballant en la seva carrera musical i a no abandonar mai els seus somnis.

Presentació de Jana davant el jurat d’OT.
versió de Stay de Rihanna.
versió de Armas d’Ede.

NOVA PLANTA SOLAR A CASTISSENT

0

El Planell de l’Aiguader entrarà en producció aquest mes de setembre.

Video: Joan Capdevila. Tremp

Després de tres anys d’espera, la planta solar ubicada al Planell de l’Aiguader, a Castissent, comença a produir d’energia aquest mes.

Video: Joan Capdevila. Tremp

L’empresa pallaresa EVIROCA es la promotora de la planta. Va iniciar els tràmits l’any 2019. “No ha estat fàcil”, expliquen responsables de l’empresa, arribar a posar en funcionament la planta solar. Ara, per fí, inicia la seua activitat.

Video: Joan Capdevila. Tremp

Una altra característica rellevant és la proximitat de la connexió amb la xarxa. Una línia passa just pel costat. A un centenar de metres hi ha la central del Pont. Aquesta central utilitza l’aigua procedent del canal de Sopeira – El Pont de Montanyana per generar electricitat.

A la mateixa finca hi ha també 3 antenes de telefonia.

La planta solar ocuparà una superfície de 14.000 metres quadrats i evacuarà l’electricitat produïda a la subestació.

Els tràmits per fer realitat aquesta planta han estat llargs i complexos. Una moratòria imposada per l’ajuntament de Tremp va endarrerir el procés, tot i que finalment els tràmits han culminat amb èxit.

Aquesta serà la segona planta que entra en producció al terme municipal de Tremp.

SEGONA PLANTA AL JUSSA

La instal·lació d’Espassera, compta amb 4,33 kWp de potència, ocupa cinc hectàrees de terreny, produirà uns set GWh d’energia elèctrica anuals -xifra que equival al consum elèctric de 2.000 habitatges-, i contribuirà a reduir 3.200 tones a l’any de CO2.

29/12/2020 TN COMARQUES Creix l’interès de particulars i empreses d’instal·lar plaques solars al Pallars Jussà. Unes instal·lacions vistes per alguns com una amençana i per d’altres com una oportunitat.
https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies-comarques/plaques-al-pallars-amenaca-o-oportunitat/video/6076527/

XIII COL·LOQUI INTERNACIONAL D’ESTUDIS TRANSPIRINECS. PUIGCERDÀ.

0

Els dies 29, 30 de setembre i 1 d’octubre de 2023 se celebrarà a Puigcerdà el XIII Col·loqui Internacional d’Estudis Transpirinencs.

La tretzena edició “Infraestructures i comunicacions al Pirineu” i està organitzat per l’Institut Ramon Muntaner, l’Arxiu Comarcal de Cerdanya, l’Institut d’Estudis Ceretans, el Grup de Recerca de Cerdanya, la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, l’Institut de Desenvolupament de l’Alt Pirineu i l’Aran, l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell, la Societat Andorrana de Ciències, el Centre d’Estudis Comarcals del Ripollès i el Centre d’Estudis Ribagorçans. En aquesta edició, el Col·loqui tindrà lloc al Museu Cerdà i se centrarà en l’anàlisi de les infraestructures i les comunicacions al Pirineu.

En aquest sentit, la realitat d’un territori la condicionen múltiples variables. Les infraestructures que s’han construït o bé les que s’han programat i no executat, així com les comunicacions de tot tipus, tant les que faciliten els desplaçaments geogràfics com les que permeten els serveis i fluxos digitals, són aspectes fonamentals per entendre l’ordenació territorial, les dinàmiques socials, econòmiques, polítiques i culturals d’un territori, les seves relacions amb d’altres zones i el seu paper en un context més global.

El Col·loqui s’estructurarà al voltant dels tres àmbits temàtics següents:

  • Àmbit 1. Infraestructures i comunicacions al llarg de la història (fins al segle XIX)
  • Àmbit 2. Comunicacions com a factor d’estructuració del territori
  • Àmbit 3. Actualitat i perspectives de futur

El tretzè Col·loqui Internacional d’Estudis Transpirinencs s’emmarca en el projecte «Pobles Abandonats. Una herència universal per al coneixement i desenvolupament del territori», liderat per l’IRMU i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el qual s’ha encarregat d’estudiar el fenomen del despoblament a nivell dels territoris de parla catalana.

UN INCENDI A LA SERRA DEL MONTSEC CREMA 3.300 METRES QUADRATS DE BOSC I MATOLLS

0

A les 8.47 del vespre els bombers ha donat per extingit l’incendi forestal que s’ha produït al terme municipal de Sant Esteve de la Sarga.

Video dels bombers de la Generalitat

A les 5 de la tarda 18 dotacions de bombers, de les quals 5 aèries, treballaven per apagar l’incendi forestal. Les flames s’han originat just al costat de la pista que ascendeix al coll d’Ares. La ràpida actuació dels mitjans aeris han aconseguit que a les 6.40 l’incendi es donés per estabilitzat.

A les 7.30 els bombers han anunciat que el foc estava controlat i poc després, un cop extingit, les dotacions han tornat als seus parcs.

Els Agents Rurals reballen amb la hipòtesi d’un llamp com a possible causa del foc.

MÉS DE MIL DIES AMB EL CAMÍ TALLAT.

Aviat farà quatre anys que la pista que creua des del solà fins a l’obac està tallada. La tempesta “Glòria” de l’any 2020 es va emportar el camí.

Punt on la pista va desaparèixer. Foto del dia 19 d’agost de 2023
https://twitter.com/i/status/1693723025957441704

La barrancada que va provocar la tempesta “Glòria” a més de fer desaparèixer el camí, va modificar el seu llit. Des d’aleshores, el barranc mossega la riba de la dreta. Resultat: milers de tones de terra, vegetació i arbres arrossegats barranc avall.

La pista tallada forma part del camí que porta fins a la captació d’aigua per a bombers, situat al costat del bosc de pins de l’obac.

ARENY-LA TERRETA / BARCELONA: 13,5 EUROS.

0

Cada dia viatge directe d’anada i tornada a Barcelona.

El preu és de 36,70 per viatge, si es fa servir la targeta T10 120 el preu es redueix a 13,5 euros el viatge.

T10 120

Per la ruta directa a Barcelona es pot fer servir la targeta T10/120.

El viatge surt a 13,50 Euros

Cal comprar paquets de 5 o 10 viatges.

És multipersonal.

Properament, informarem del lloc on es pot adquirir aquest document de viatge.

ALSA JA HA ACTUALITZAT EL SEU WEB

Tot i que Alsa continua amagant el nom de “La Terreta”

ARENY/LA TERRETA – BARCELONA

Quatre autobusos fan la ruta diaria Areny/La Terreta – Barcelona.

6:11 Directe Barcelona. També va a l’aeroport del Prat.

18:41 Directe Barcelona

6:54 Fa la ruta passant per Lleida. Te parada a tots els pobles d’Aragó pels que passa.

14:55 També a Barcelona passant per Lleida.

Resum. Quatre vehicles diaris a Barna. Dos directes i dos que passen per Lleida.

BARCELONA – ARENY/LA TERRETA

Quatre autobusos fan la ruta diaria Barcelona – Areny/La Terreta .

09:00 Directe Areny/La Terreta.

14:15 Directe Areny/La Terreta

6:25 Fa la ruta passant per Lleida. Te parada a tots els pobles d’Aragó pels que passa.

14:15 També a Areny/La Terreta passant per Lleida.

BUS DIRECTE ARENY DE NOGUERA-LA TERRETA A BARCELONA A PARTIR DE L’1 D’AGOST

El departament de Territori de la Generalitat a fet públic avui la posada en marxa d’una nova parada.

A partir de l’1 d’agost el transport públic de la Generalitat de Catalunya tindrà parada a Areny de Noguera-La Terreta. A partir d’ara els veïns de la Terreta i la Clotada d’Areny podran viatjar directament fins a Barcelona.

Hi haurà bus cap a Barcelona cada dia a les 6.11 (arribada 9,45). Els dies feiners també a les 18:41 (arribada 22,15). Els festius el bus de la tarda passarà a les 18.11.

Des de Barcelona sortirà diàriament a les 9 i a les 16 (arribada Areny 12.53 i 19:33).

Els Serveis Territorials a l’Alt Pirineu i Aran del Departament de Territori van recollir la petició dels veïns i han vehiculat la solució.

SIMULACIÓ INFOGRÀFICA DE LA PARADA DE BUS ARENY DE NOGUERA – LA TERRETA

TRES ANYS DESPRÉS DE LA POSADA EN MARXA DE LA PARADA.

VIDEO TV3: “POSADA EN MARXA “ARENY DE NOGUERA-LA TERRETA

ALSA NO HA ACTUALITZAR AQUESTES MODIFICACIONS

alsa.es no reflecteix en el seu espai web la disponibilitat d’aquest servei

ABONAMENT TARJETA T10 120

El gener del 2015 la generalitat va posar en marxa un abonament anomenat T-10/120. Aquest abonament està operatiu a les comarques de Lleida amb Barcelona amb descomptes per trajecte de fins al 60%.

alsa.es

VUIT MILIONS D’EUROS PER LA MILLORA DE LA C-1311 (TREMP-PONT DE MONTANYANA)

0

Territori licita els projectes per a la millora de la C-1311, al Pallars Jussà. Les obres consistiran en la renovació del ferm i la formació de cunetes transitables per a donar un sobreample a la carretera

El Departament de Territori ha licitat la redacció de dos projectes per a la millora de la seguretat i la comoditat en la conducció al llarg de la C-1311, al Pallars Jussà.

Carretera C-1311, al coll de Montllobar. / DEPARTAMENT DE TERRITORI

Les obres consistiran principalment en la renovació del ferm de la carretera, de 26 quilòmetres de longitud, i la formació de cunetes transitables que permetran donar un sobreample a la carretera.

Els projectes definiran tècnicament les actuacions necessàries per a la millora de la carretera, que s’ha dividit en dos trams, de 13 quilòmetres cadascun; entre el Pont de Montanyana i l’encreuament amb l’N-230 a Tremp i des d’aquest punt fins a la connexió amb la C-13, al terme de Talarn. La redacció de cada projecte es licita per un import de 170.000 euros i un termini de 10 mesos.

Així, les millores incloses corresponen a:

  1. Renovació del ferm al llarg de l’actuació, amb un tractament específic en aquells trams que presentin més desgast o transcorrin per zones obagues.
  2. Pavimentació de cunetes, amb una amplada mínima d’1 metre, on sigui tècnicament factible. També es dotarà d’un sobreample els revolts més tancats.
  3. Instal·lació de noves barreres de seguretat
  4. Millora dels accessos
  5. Adequació de la senyalització
  6. Reparació i substitució dels junts d’estructura que estiguin deteriorats
  7. Neteja dels elements de drenatge