Amb més de 3.000 documentals etnogràfics produïts, guanya el Premi Altoaragonés de l’Any 2023.

Un guardó que organitza “DIARIO DEL ALTOARAGÓN” des de 1985 per a destacar a empreses, entitats i particulars del territori que han despuntat en el món de l’empresa, l’esport, la cultura i la societat,

Eugenio Monesma Moliner , nascut a Osca l’any 1952 es director de cinema etnogràfic i fotograf. Gran part de la seua producció son documentals sobre costums, oficis perdut i tradicions.

Dirigeix la productora Pyrene. També forma part de la “Reial Acadèmia de Nobles i Belles Arts de Sant Lluís. Ha treballat per Aragon Tv i per altres canals temàtics com “canal cocina”


Va començar a gravar amb regularitat al començament de la dècada dels 80. Des de aleshores formatge artesa, filat de la llana, caseta de tova, mel tradicional o pintes fetes amb banyes d’animals són alguns dels seus vídeos que a la seua plataforma de youtube han tingut més cinc milions de visites.

Tota la col·lecció del canal supera els 273 milions de visualitzacions, al costat d’altres 400 documentals que conformen l’extensa col·lecció ja publicada sobre aquelles labors i oficis de les zones rurals, molts d’ells ja desapareguts.

Llana d’ovella per a fer fil. Així és el xollat tradicional, les tècniques de rentada, el cardatge i el filat manual #OficiosPerdidos