El Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça i els ajuntaments de la comarca s’han adherit a la “I Setmana de la Mobilitat Segurai Sostenible” que es durà a terme del 22 al 29 de setembre.
Aquesta iniciativa de la Direcció General de Transport i Mobilitat, depèn del Departament de Territori i Sostenibilitat, i impulsa el treball d’una comissió en la qual es troben representades totes les institucions i entitats vinculades a la mobilitat sostenible, segura i saludable.
La iniciativa que es realitza a nivell europeu des del 2002,  aquest any portarà com a eslògan “Estalvia combustible, regala aire net” i té, entre d’altres els següents objectius :
Ø      Estimular un comportament ciutadà, en relació a l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, la prevenció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
Ø      Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar sobre les seves diferents modalitats.
Ø      Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
Ø      Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
Ø      Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús irracional del transport motoritzat
  
Així, a la reunió mantinguda fa uns dies entre el consellcomarcal i  representants dels ajuntaments de la comarca es van decidir realitzar tres accions entre les activitats proposades per la comissió.
Jose Antonio Troguet, president del Consell Comarcal ha comentat que “esperem comptar amb la col·laboració de totes les entitats i associacions de la comarca ja que volem que aquesta setmana sigui tot un èxit de participació.”
Així, el proper 24 de setembre es realitzarà una Pedalada popular comarcal per el terme del Pont de Suert. Aquesta acció adreçada a tota la població, es realitzarà en un circuit circular d’un tres quilòmetres.
D’altra banda per l’1 d’octubre es farà una Caminada Verda també adreçada a tota la població. Aquesta caminada sortirà de cadascun dels municipis i tindrà al Salencar de Llesp el seu punt de trobada.
Fins ara i des de feia més de 10 anys, el Consell Comarcal organitzava cada any una setmana d’Educació viària. Aquestes jornades que anaven dirigides als alumnes de 1r fins a 6è dels col·legis de la comarca, tenien per objectiu sensibilitzar els alumnes sobre l’adquisició de bons hàbits en la conducció de vehicles amb classes tant teòriques com pràctiques.