Pas canadenc

Les característiques orogràfiques, climàtiques i de vegetació fan que aquesta sigui una zona amb alt risc d’incendi forestal en determinades èpoques de l’any
Millora l’accés a la zona nord de l’EIN de la Vall Alta de Serradell, i a la zona est de l’EIN de la Serra de Sant Gervàs
La Direcció General del Medi Natural del Departament de Medi Ambient i Habitatge, mitjançant l’empresa pública Forestal Catalana, ha finalitzat l’obertura d’una nova pista forestal dins del municipi de Pont de Suert, a la comarca de l’Alta Ribagorça, que millorarà la connectivitat de la forest de Camporan, considerada d’utilitat pública.

L’obertura d’aquesta pista forestal, de 4,2 km de llarg i 4 metres d’amplada, facilitarà la gestió i permetrà la realització de treballs de millora forestal, prevenció d’incendis i l’aprofitament silvícola de la forest de Camporan, que té una superfície de 578 hectàrees i està formada majoritàriament per repoblacions de pi roig amb densitats excessives -superiors als 2.500 peus per hectàrea en alguns llocs. A més, l’actuació propiciarà l’ordenació d’aquest espai i la realització de treballs de prevenció i extinció en cas d’incendis forestals, així com facilitarà l’accés a la zona nord de l’Espai d’Interès Natural (EIN) de la Vall Alta de Serradell, i a la zona est de l’EIN de la Serra de Sant Gervàs. Les característiques orogràfiques, climàtiques i de vegetació fan que aquesta sigui una zona amb alt risc d’incendi forestal en determinades èpoques de l’any, el que en fa necessària una gestió adequada. Fins ara, aquests aprofitaments i treballs forestals no eren possibles doncs no existien accessos a gran part de la superfície de la forest de Camporan.
Els treballs realitzats han consistit en la tallada i retirada de la vegetació arbòria i arbustiva de la pista forestal, la construcció del ferm, trencaaigües i, per evitar el desplaçament del bestiar entre diferents forests consorciades de la zona, s’han instal·lat tres passos canadencs a l’única pista existent fins ara a la forest. Aquesta actuació ha tingut un cost d’adjudicació de 94.117,27 € i una durada d’execució efectiva de 7 mesos.

http://www20.gencat.cat