Presentació del mapa turístic de “Tres territoris, una mateixa terra” (Matarranya, Morella i Terra Alta).

Al santuari de la Mare de Déu de la Font, al municipi de Pena-roja de Tastavins (Matarranya), s’ha fet la presentació del mapa turístic de “Tres territoris, una mateixa terra”, un projecte que agrupa la comarca aragonesa del Matarranya, la població castellonenca de Morella i la comarca de la Terra Alta (Catalunya).

Captura

Aquesta és una nova iniciativa que pretén donar impuls a la col·laboració que mantenen aquests tres territoris en l’àmbit turístic, econòmic, social i cultural. L’acte ha comptat amb la presència tant de representants institucionals dels territoris com de les respectives associacions empresarials i turístiques. Aquest material de promoció es distribuirà a través de les oficines de turisme i dels ajuntaments.

La presentació l’ha presidida Francisco Esteve, president del Consell Comarcal del Matarranya, acompanyat de Ramshés Ripollès, alcalde de Morella; i del conseller del Consell Comarcal de la Terra Alta, Àngel Ferràs.

ebreexpres.com

‘Tres Territoris, un mateixa terra’, el projecte turístic format per la Comarca del Matarranya (Terol), Morella (Castelló) i Terra Alta (Tarragona), ja compta amb un mapa turístic i promocional dels tres territoris. En la jornada d’avui, s’ha presentat aquesta iniciativa a la localitat aragonesa de Pena-roja de Tastavins. En aquest acte, han estat presents representants de cada territori, entre ells, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, el president de la comarca de turolense, Francisco Esteve, i en conseller de la catalana, Àngel Ferràs.
La regidora de turisme de l’Ajuntament de Morella, Maria Rallo, assenyala que “aquest mapa dels ‘3 Territoris’ és la materialització de tot el treball conjunt que s’està realitzant des dels territoris”. A més, afegia que “portem ja molt de camí recorregut amb aquest projecte i la valoració fins al moment és molt positiva, ja que hem incrementat la col·laboració i la repercussió dels territoris i seguim treballant amb molts projectes que pretenen seguir en aquesta línia”. Finalment, assenyalava que “Tres territoris, una mateixa terra” és una suma de sinergies, de col·laboració. Municipis de tres comarques i tres comunitats autònomes que tenen clara la necessitat i les coses positives que té l’anar junts”.

Aquest futllet, editat en castellà i català, recull el pla unit dels tres territoris i indica, els punts d’interès de cada zona. Apareixen destacats els rius, les carreteres (principals i secundàries) i tots els elements d’interès: Oficines de turisme, centres de salut, gasolineres, museus i centres d’interpretació, espais històrics, conjunts histórico-artístics, ermites, ponts d’interès, poblats ibers, zones de bany… així com els elements que uneixen diversos territoris, com és la Via Verda Val de Zafan, que travessa el Matarranya i la Terra Alta, el GR-8 i el GR-7.

A més, el mapa situa els tres territoris dins d’Europa i localitzat en les tres comunitats autònomes, i inclou un altre petit mapa que marca les diferents figures de protecció de la Xarxa Natura 2000.

Al revers, es troba un text descriptiu de cada territori, així com un text en comú; fotografies del Matarranya, Morella i la Terra Alta, i un destacat, on es poden veure fotografies dels productes de la terra de les tres zones i els segells de qualitat que les avalen. D’altra banda, s’ha inclòs una detallada informació sobre les fires dels tres territoris.
Així, el visitant que s’aprope a Morella, Terra Alta o Matarranya, rebrà juntament amb la informació local o comarcal, aquest mapa que li permetrà, amb un simple cop de vista, conèixer els punts d’interès dels tres territoris, i informar-se sobre els llocs que es poden visitar o els productes que es poden adquirir.

L’edició del mapa és una acció més, dins de les iniciatives que porten realitzant des de ‘Tres Territoris, un mateixa terra’, per dur a terme una promoció conjunta de les tres zones. A més, es continua treballant en nous projectes, com ara els intercanvis culturals, esportius i empresarials, que podrien començar el mes de maig amb diverses visites entre els territoris. Finalment, una altra de les iniciatives en què es va a treballar és en la d’organitzar unes jornades gastronòmiques pioneres, ja que serien les primeres a unir tres Comunitats Autònomes a través dels productes autòctons d’aquests territoris.

comarquesnord.cat

lalaviajera.com