premi-vertex-2015-sant-gervas-JR-Segura

El treball “Serra de Sant Gervàs i muntanyes veïnes” realitzat per Joan Ramon Segura, ha guanyat el XV Premi Vèrtex 2015, a un recull d’itineraris de muntanya, que convoquen la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i Cossetània Edicions, conjuntament.

El jurat, format pel vicepresident de la FEEC, Lluís Simó; el director de la revista Vèrtex, Francesc Vila; el director editorial de Cossetània Edicions, Josep Maria Olivé; el periodista i escriptor, Eliseu T. Climent; l’advocada i professora de la UdG, Judit Baseiria, ha escollit aquest treball com ha guanyador del premi en la reunió de deliberació celebrada a Barcelona el dijous 19 de març.

Els membres del jurat han destacat aquest recull d’itineraris centrats a la serra de Sant Gervàs i les muntanyes veïnes, a la comarca de l’Alta Ribagorça, per ser “un treball ben documentat i que permet descobrir el que pot ser una de les zones més desconegudes de Catalunya”. També ha destacat l’alt nivell dels quatre treballs presentats en la convocatòria d’aquest any.

El XV Premi Vèrtex 2015, dotat amb 3.000 euros, i la publicació de l’obra dins de la col·lecció Azimut de Cossetània Edicions, es lliurarà en el marc de la festa anual de la FEEC, a finals d’any.

Un autor reconegut, amb premis Vèrtex

Joan Ramon Segura (Almacelles, el Segrià, 1959) ha publicat la guia 25 excursions pel Front del Pallars, guanyadora de la VI edició del Premi Vèrtex. L’any 2007 edita el llibre En BTT per la vall de Tuixent i la Vansa. Al llarg de dos anys s’ha dedicat a trescar pel Montsec, tot cercant els graus i els feixants més interessants des del punt de vista excursionista. Aquest esforç divulgatiu recollit en Excursions pel Montsec: 28 itineraris, també va merèixer el VIII Premi Vèrtex.