Un regidor expulsat de Reagrupament per donar l’alcaldia de Tremp al PSC intenta donar ara el govern a CiU i ERC

CiU descarta l’operació per les condicions que posava l’edil, que nega les converses

03/12/13 02:00 – TREMP 

 

El regidor que va salvar l’alcaldia de Tremp per al PSC ara hauria estat a punt de retirar-li. Joan Pascual, únic regidor electe de Reagrupament a Tremp en les eleccions del 2011, va decantar l’empat entre el PSC per un costat i CiU i ERC per l’altre, a favor dels socialistes, convertint-se en primer tinent d’alcalde del govern de Víctor Orrit. Reagrupament el va expulsar del partit a causa d’aquesta decisió.

La setmana passada, però, CDC de Tremp va convocar de manera extraordinària la seva executiva local per votar un punt sorprenent: la possibilitat d’accedir a l’alcaldia gràcies a una moció de censura pactada amb Pascual. Segons el cap municipal de CiU i president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach, les converses es van iniciar fa nou mesos a partir d’un primer contacte exploratori de Pascual amb el delegat del govern al Pirineu i alcalde de Pont de Suert, el convergent Albert Alins, i després amb el mateix Ubach i altres membres del grup de CiU. Els motius del canvi d’aliances de Pascual eren, segons Ubach, que se sentia menystingut pels seus companys d’equip de govern i que hi havia problemes interns de funcionament. “També ens va demanar que el canvi d’un govern a un altre fos immediat, i que ell tingués un lloc garantit a la llista de CiU per les properes municipals.” L’executiva local, però, va decidir la setmana passada que això no era admissible, ja que Pascual, a més, tampoc no havia fet cap gest per visualitzar la seva suposada falta de sintonia amb el govern d’Orrit. “Nosaltres no tenim cap presa, per tant que siguin els votants els qui decideixin d’aquí a un any i mig qui serà l’alcalde”, conclou Ubach.

ERC ha rebutjat l’operació. La secció local dels republicans va descartar-ho en reunió extraordinària fa dues setmanes. “Pascual em va venir a veure amb aquesta proposta i nosaltres li vam dir que només hi donaríem suport si hi ha problemes greus de governabilitat a Tremp, i no pas perquè un regidor no se sent còmode”, ha explicat a regidora Maria Pilar Cases. “El que m’indigna és que ara em titlli de mentidera, perquè les converses les va tenir amb mi personalment i amb el president local del partit, i ja em dirà quina necessitat tindria jo de convocar una executiva del partit per decidir sobre una proposta que no va existir”, va dir la regidora d’ERC, indignada perquè ahir al a la tarda Pascual va negar en un breu comunicat haver proposat una moció de censura. Per Pascual, ell es troba en plena sintonia amb els membres d’un govern “que és el millor que podria tenir Tremp”. Des del PSC també van negar que hi hagi malestar entre els membres del govern ivan voler restar credibilitat a les converses explicades per l’oposició. “Tenim molt bona relació amb Pascual, i tots els membres del govern fem molta feina en una conjuntura econòmica i social difícil”, va dir la regidora Sílvia Romero.

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/698502-transfuguisme-danada-i-tornada.html

DAVID MARIN