Untitled-1 copy

 

CiU i ERC descarten una moció de censura a l’Ajuntament de Tremp plantejada pel regidor no adscrit

Dilluns, 02 Desembre 2013 13:08

Joan Pascual va proposar la moció reunint-se fa uns mesos amb els grups municipals de CiU, primer, i ERC, després. Ell ho nega.
 
ACN / REDACCIÓ | Els grups de CiU i ERC a l’Ajuntament de Tremp han tramés una carta al regidor no adscrit, Joan Pascual, on li comuniquen que no donaran suport a la moció de censura que ell mateix els va plantejar ara fa uns mesos. Aquesta moció la va presentar contra el socialista Víctor Orrit, escollit alcalde gràcies al seu suport. Joan Pascual va proposar aquesta moció als partits de l’oposició perquè se sentia “menstingut i utilitzat”.
ERC ha justificat el seu ‘no’ dient que no veu motius de pes per desestabilitzar l’Ajuntament en aquest moment i CiU s’ha expressat en la mateixa línea. Tots dos partits afirmen que aquest plantejament se’ls va fer fa mesos i que han decidit ara fer-li arribar la negativa per carta per formalitzar una conversa. Joan Pascual, per la seva banda, nega que hagi plantejat aquesta opció i diu que està molt còmode treballant amb el partit al que dóna suport.
Mentre CiU i ERC argumenten que li van demanar a Pascual ”algun gest” que demostrés la seva disconformitat amb l’alcalde, el regidor no adscrit ho nega i diu que ”mai” ha mantingut cap conversa amb els grups de l’oposició per tractar aquest tema. Joan Pascual reconeix que al començament de legislatura sí que li va costar una mica habituar-se al ritme de l’Ajuntament, però tret d’aquests petits detalls, l’entesa amb el partit que dóna suport, el PSC, no té cap mena de problema.
Les formacions de l’oposició creuen que en aquest moment una moció de censura trasbalsaria la normalitat de l’Ajuntament i prefereixen esperar a les properes eleccions perquè els ciutadans siguin els que decideixen si hi ha d’haver un canvi o no al capdavant de l’Ajuntament.
Joan Ubach, cap de l’oposició de CiU, diu que les properes eleccions seran el marc adequat per un possible canvi. Maria Pilar Cases, d’ERC, diu que li han respost que ”siguin les eleccions les que decideixin sobre el proper govern municipal”.
Un llarg historial
Joan Pascual es va presentar per Reagrupament, encapçalant la llista de Tremp en les passades eleccions municipals. Al donar suport al PSC i amb el seu vot fer alcalde al socialista Víctor Orrit, la Junta Directiva Nacional de Reagrupament Independentista va expulsar el regidor de Tremp.
Reagrupament va argumentar no representar els principis de l’organització per la qual va ser escollit, després de votar a favor del candidat del PSC, Víctor Orrit, com a alcalde de la capital del Pallars Jussà.
El regidor de Reagrupament va optar per mantenir el PSC a l’Ajuntament en lloc de sumar-se a un front nacionalista format pels cinc regidors de CiU i el regidor de la coalició ERC-Solidaritat Independentista del Pallars, que haurien pogut governar a la capital del Pallars Jussà.