A l’esquerra del Barranc del Solà, columna que vertebra la Terreta, es troba el bosc “Obac de Barreda i cumò d’Orrit”, una àrea de 160 hectàrees que consta de pins plantats en els anys 70 i que comparteix espai amb roures i alsines.

L’any 2010, la Generalitat va construir una instal·lació per lluitar contra els incendis en aquesta àrea: un dipòsit d’aigua de 300.000 litres per abastar els helicòpters i una presa a terra per a l’abastiment dels camions de bombers.

El Mas de Barreda va cedir l’aigua i el terreny, i la Generalitat va assumir les obres i la responsabilitat de mantenir els camins en bon estat.

Actualment, però, dues pistes que porten al punt d’aigua dels bombers són intransitables pels vehicles grans a causa dels danys causats per la tempesta Glòria l’any 2020.

Una pista té una longitud de 3.600 metres i surt del Pont d’Orrit, mentre que l’altra, de 1.000 metres, surt del barranc del sola. Malgrat que ja han passat tres anys de la tempesta, els camins continuen inaccessibles per als camions dels bombers.

És per això que els veïns i propietaris de la zona demanen a les autoritats que prenguin mesures per arreglar els camins i evitar possibles situacions d’emergència que es puguin donar.