El Pont d’Orrit al Pallars Jussà és el punt de partida de ‘La gran aventura, dels Pirineus al Delta’ d’Álvaro Sanz i el seu equip, que en menys de 15 dies volen crear un camí fins al Mediterrani. La primera parada és el Congost de Montrebei, un indret majestuós de Catalunya. La sequera i una forta onada de calor prenen protagonisme.

La gran aventura, dels Pirineus al Delta” d’Álvaro Sanz.TVE, dissabte matí

El realitzador i fotògraf Álvaro Sanz dirigeix aquesta aventura.

Una ruta que arrenca al Prepirineu, ressegueix el riu Ebre i la Franja de Ponent, i té com a objectiu arribar fins al mar. Volen traçar una nova ruta, descobrir un camí que pocs han fet abans per unir la muntanya amb el mar, i acabar l’aventura banyant-se a les platges del Delta de l’Ebre.

No cal mirar molt lluny per adonar-se dels estralls que està fent el canvi climàtic al planeta. També és tristament visible a casa nostra. El Congost de Montrebei és la primera gran parada de la ruta, però l’equip queda totalment sorprès pel seu estat. Una forta sequera converteix la preciosa estampa del Congost tenyit de blau noguera-pallaresa, en un escarrat rierol enmig d’una conca desèrtica. Aquest no serà l’únic ensurt del viatge. El territori sorprendrà els aventurers, que a banda d’un sobre esforç físic també hauran de fer front a unes perspectives climàtiques poc optimistes.

No cal mirar molt lluny per adonar-nos dels estralls que està fent el canvi climàtic al planeta. També és tristament visible a casa nostra. El Congost de Montrebei ha de ser la primera gran parada de la ruta, però l’equip queda totalment sorprès pel seu estat. Una forta sequera converteix la preciosa estampa del Congost tenyit de blau noguera-pallaresa, en un escarrat rierol enmig d’una conca desèrtica. Aquest no serà l’únic ensurt del viatge. El territori sorprendrà els nostres aventurers, que a banda d’un sobre esforç físic també hauran de fer front a unes perspectives climàtiques poc optimistes.

Quilòmetres enllà els espera el Delta de l’Ebre. El gran final del viatge, la meta dels nostres 6 aventurers. Però també un dels punts del nostre territori que més està patint l’amenaça climàtica. ¿Com els rebrà el Delta? ¿Com ells veuran aquest paisatge únic en perill d’extinció? El podran veure els fills dels membres de l’equip? Aquesta és una aventura que ho posarà tot al límit.