NOTICIESDELATERRETA.COM S’ADHEREIX AL COMUNICAT TRANSVERSAL SOBRE LA SENTENCIA ALS PRESOS POLÍTICS CATALANS.

Avui 14 d’octubre hem conegut la sentencia del Tribunal Suprem al judici als líders de la societat civil i representants polítics. Una sentència que condemna a:
Oriol Junqueras per sedició i malversació, a 13 anys de presó
Jordi Turull per sedició i malversació, a 12 anys de presó
Raül Romeva per sedició i malversació, a 12 anys de presó
Dolors Bassa per sedició i malversació, a 12 anys de presó
Carme Forcadell per sedició, a 11 anys i 6 mesos de presó
Quim Forn per sedició, a 10 anys i 6 mesos de presó
Josep Rull per sedició, a 10 anys i 6 mesos de presó
Jordi Sànchez per sedició, a 9 anys de presó
Jordi Cuixart per sedició, a 9 anys de presó
Meritxell Borràs per desobediència, a 60.000 € de multa
Carles Mundó per desobediència, a 60.000 € de multa
Santi Vila per desobediència, a 60.000 € de multa

Les entitats socials sotasignades, representants de diferents sectors del nostre país i compromeses amb els valors de la pau i el diàleg com a principis indestriables de tota societat democràtica,

MANIFESTEM:
PRIMER:
Entenem que aquesta sentència significa la culminació d’un procés de judicialització de la política, punt al qual mai no s’hauria d’haver arribat.

SEGON:
• Manifestem el nostre desacord amb la sentència, que no resol el conflicte polític, i denunciem la injustícia a la que s’enfronten totes les persones condemnades.
• Denunciem les conseqüències greus que aquesta sentència té sobre els drets polítics de la ciutadania i els drets de manifestació, d’expressió, de lliure associació i de dissidència política, suposant un retrocés per la qualitat democràtica de la nostra societat.
• Denunciem les greus conseqüències que la sentència té per la normalitat política a Catalunya i els seus efectes per a l’autogovern de la Generalitat.

TERCER:
• Treballarem per la llibertat dels condemnats des d’amplis espais de consens socials i polítics a Catalunya i Espanya.
• Fem una crida als partits polítics i institucions públiques per trobar el camí de la política posant fi a la judicialització d’un conflicte polític.
• Fem una crida a la ciutadania a participar a les mobilitzacions de tots els espais compartits que contribueixen a reforçar la cohesió i la convivència des de la fermesa en les reivindicacions dels drets democràtics i les llibertats.

Unió General de Treballadors (UGT), Comissions Obreres (CCOO), Unió de Pagesos (UP), Intersindical CSC, Lafede.cat – Organitzacions per la Justícia Global, Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), Taula d’entitats del tercer sector social de Catalunya, Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), PIMEC, CECOT, Òmnium Cultural, FEMCat – Fundació d’empresaris de Catalunya, Ateneu Barcelonès, Centre Iridia per la Defensa dels Drets Humans, SOS Racisme, Associació d’Actors i Directors de Catalunya (AADC), FAPAC, Grup de Periodistes Ramon Barnils (GPRB), Justícia i Pau, així com diversos col·legis professionals catalans, Sindicat de Periodistes de Catalunya i Noticiesdelaterreta.com

Aquest manifest ha estas presentat avui dia 14 d’octubre de 2019 a les 13.30 a la plaça de Sant Jaume en què s’ha escenificat una fotografia transversal de sindicats i entitats de la societat civil de Catalunya de rebuig a la sentència

RELATED ARTICLES
- Anuncia't aquí -Publicitat - Anuncia't aquí

El més popular

Comentaris recents