La plataforma Unitària contra l’autopista elèctrica Montsó-Isona va convocar ahir una mobilització per al 9 d’octubre aTremp per demanar la implicació als ajuntaments i sol·licitar que els comuniquin la informació de què disposen sobre el projecte. L’entitat va organitzar una
conferència sobre els efectes electromagnètics en la salut i en la vida d’una línia elèctrica d’alta tensió.

L’Assemblea General de la Plataforma que va tenir lloc ahir a Tremp va servir per posar-nos al dia pel que fa als temes acordats amb anterioritat i valorar les accions realitzades fins avui, insistint-se en la importància que té la concentració davant l’Ajuntament de Tremp convocada per al proper 9 d’octubre, en la qual es podrà comprovar la important oposició social que existeix contra qualsevol projecte de futura autopista elèctrica a través del nostre territori. En relació amb aquesta acció, es va acordar elaborar octavillas informatives per repartir-les massivament en aquests dies (pot col·laborar-se en aquesta acció posant-se en contacte amb la Plataforma a través del nostre grup de google o el nostre perfil de facebook). Igualment, es va decidir la lectura d’un manifest al tancament d’aquesta concentració, convidant a la població a expressar la seva oposició amb llaços verds, banderoles, etc.
Durant l’Assemblea, la Comissió de denúncies contra REESA i assistència a afectats va informar dels
seus progressos i va acordar contactar amb tots els afectats i convocar una reunió en exclusiva per a aquest assumpte, esperant que es posin el màxim de denúncies en bloc per obtenir així mes força.

Es va fer, finalment, una crida als ajuntaments a posar-se al capdavant de la població en defensa del territori i dels seus habitants.
Quant a la Xerrada Informativa de Pedro Costa Morata, que va tractar sobre els perills reals per a la salut de l’electromagnetisme, cal recalcar que va ser tot un èxit ja que, malgrat el mal temps,
van assistir a ella més de 80 persones, que van escoltar amb atenció les vehements cridades a l’acció del conferenciant i el qüestionament del mal anomenat “progrés”, tòpic al que s’acudeix cínicament per defensar infraestructures purament especulatives, com l’Autopista Elèctrica Peñalba-Montsó-Isona.