COMUNICAT DE LA PLATAFORMA ANTI MAT

Enterados de la aparición de “unas pintadas” en muros del Museo De Ciencias, Consell Comarcal y Ajuntament de Tremp, queremos dejar constancia de que estos actos son contrarios a nuestra forma de actuar, que los consideramos totalmente nefastos, incivicos y vandalicos, que nada tienen que ver con La Plataforma Unitaria contra La autopista Electrica. Mas parecen ser destinados a fomentar una reacción logica, en contra de este movimiento ciudadano que intenta hacer una labor en favor de la sociedad. Por lo que nos declaramos ajenos, y contrarios a esta forma de actuar. En estos momentos delicados que está cercana la propuesta de REESA de agredir nuestras comarcas, tas acciones parecen ser hechas a medida para desprestigiar la dura, larga y paciente labor detodos los quede una u otra forma se oponen a ese proyecto.

Les pintades aparegudes a Tremp contra l’Autopista Elèctrica han commocionat a algunes gents del Pallars, horroritzades per tan tremenda i repudiable acció incívica, acusant als membres de la PLATAFORMA UNITÀRIA CONTRA L’AUTOPISTA ELÈCTRICA, de vandàlics i gairebé criminals per aquestes accions.
Si fem un recompte sobre l’esdevingut, vull recordar que, quan van aparèixer estaques envaint terrens i finques, primer REESA va negar la seva participació, després, agafats en l’engany, ho van reconèixer excusant-se en què formaven part de l’estudi que feien en un nou intent de construir aquesta connexió. Llavors, alguns silencis ens van semblar còmplices de l’intent de destruir milers de quilòmetres de les nostres muntanyes i conca, d’atemptar contra la salut dels seus habitants i de tractar-nos com a dòcils serfs d’aquest “poderós Senyor”, amo de les nostres vides i consciències.
Solament després de la ferma determinació d’acabar amb aquest servilisme feudal dels farts de sofrir l’omnipotent poder d’una multinacional, que s’ha apropiat del concepte del públic per al seu interès privat, van reconèixer el seu “error” per després seguir actuant a esquena de les gents. Poques veus es van alçar llavors contra tal despropòsit, sempre justificat en nom de “un progrés” exclusiu pels seus avantatjosos beneficis, del que, per descomptat, no som part.
Posant els punts sobre les is, sense embuts ni floritures, amb claredat i en veu alta, cal fer esment d’alguns “peròs”:
  1. LA PLATAFORMA UNITÀRIA CONTRA L’AUTOPISTA ELÈCTRICA no és cap organització, ni partit ni sindicat. És una lliure associació d’entitats i persones, aglutinades per la seva ferma decisió de no deixar-se calcigar per dictadures corporatives. Que funcionem assembleàriament i que els acords que ens uneixen i donen continuïtat es prenen per consens i que cada individu o entitat és lliure d’assumir-les o de no implicar-se ja que per a nosaltres la llibertat no té més adjectiu ni límits que els que dictaminen les nostres consciències. Per això no es fa responsable d’actes que no siguin signats i publicats amb antelació.
  2. Que afirmem que són hipòcrites i fariseus aquells que, amagant-se en la difamació i la fal·làcia, ens assenyalen amb el dit i s’abstenen de nomenar a l’autentico depredador, esperant no ser devorats per l’o que els deixi alguna engruna.
  3. Que, si bé es pot acceptar que aquestes accions no són del nostre grat i no estan en la línia d’actuació d’aquesta Plataforma, no es pot censurar la lliure acció d’uns altres manifestant el seu empipament i descontent.
  4. No ens callaran les interessades veus dels quals s’escandalitzen amb aquests “pecats” i es fan els sords muts i cecs amb els poderosos.
  5. Per que no creiem que tenim la força de la raó, no necessitem ni desitgem la raó de la força.
José Antonio Feria Luna


Pintades amb consignes de protesta contra el projecte de la línia de molt alta tensió (MAT) del Pallars Jussà van aparèixer ahir en diversos carrers deTremp. Operaris van començar ahir a esborrar alguns d’aquests grafits (amb llegendes com No a la MAT o Ni aquí ni enlloc) de les façanes dels edificis. El traçat d’aquesta infraestructura, que haurà de recórrer terrenys d’Osca i del Pallars Jussà, iniciarà aquest mes el període d’informació pública, d’acord amb les previsions del promotor, Red Eléctrica de España (REE). El projecte ha aixecat l’oposició d’un gran nombre de veïns, reunits en una plataforma de protesta, i ajuntaments oscencs i lleidatans pels quals haurà de transcórrer la línia elèctrica. Els contraris a la MAT busquen ara el suport en la seua reivindicació dels partits polítics al Parlament.