La capital de l’Alta Ribagorça ha viscut els darrers dos mandats sota l’hegemonia de CiU després de domini socialista. El 2011 repeteixen els candidats de fa quatre anys després d’un mandat plàcid i sense gaires ensurts. El candidat que d’entrada està més ben situat és Albert
Alins (CiU), alcalde del municipi i personalitat política emergent al Pirineu ara que Artur Mas li ha confiat la delegació territorial del Pirineu i l’Aran. La retallada pressupostària l’ha deixat sense directors territorials propis, ja que els ha de compartir amb els de la delegació de les Terres de Lleida, però ha quedat situat ja com un dels tres homes forts de CiU al Pirineu, al costat dels alcaldes de Sort i la Seu d’Urgell, els diputats Agustí López i Albert Batalla. Alins representa l’aposta segura de CiU mentre que el PSC repeteix amb Miquel Solanes al capdavant.
El 2007 Solanes representava la renovació, però va pagar la competènciad’ICV per l’esquerra, que va fer perdre unregidor als socialistes. Solanes presenta un equipamb cares noves i d’altres que repeteixen per aglutinar“experiència i joventut”i anar preparant una opció de govern de futur. Durant aquest darrer mandat s’ha anat tramitant una revisió del pla general que el pròxim govern local haurà d’enllestir definitivament, també s’ha revisat el cadastre municipal i s’ha construïtla nova piscina pública que ara és a punt d’estrenar-se i que contrasta amb l’etapa actual d’escassedat d’inversions arreu del territori. L’oposició ha trobat a faltar millores urbanes com ara zones de vianants i llocs d’aparcament.

LES CLAUS
Serveis. El Pont de Suert, que en el passat va créixer gràcies a l’activitat de les centrals hidroelèctriques, és actualment un petit municipi dedicat als serveis amb l’atur molt per sota de la mitjana catalana.
Turisme. Per fer front a la crisi econòmica li resulta de vital importància el desenvolupament turístic de la comarca a través de l’oferta del romànic, l’esquí i el Parc Nacional d’Aigüestortes.
Hi ha projectes per rellançar els esports d’aventures i el senderisme.
Ribagorça. S’hi han engegat projectes comuns amb la Ribagorça d’administració aragonesa.
David Marín
EL PONT DE SUERT