Quatre concerts on la presència de les veus femenines té un gran protagonisme. Alba Armengou, Paula Peso, The Sparkles i Mabel Flores .

29 ena edició del Cicle Solistes Alta Ribagorça, que torna amb un cartell de quatre concerts on la presència de les veus femenines que completen un programa fresc i de qualitat que ambientarà les tardes dels dissabtes del mes d’agost.

Històricament, la indústria musical en tots els seus àmbits ha estat protagonitzada bàsicament pel sector masculí i els percentatges de participació de solistes femenines continua sent inferior al 35%. Enguany, el cicle de Solistes vol donar veu a les  protagonistes en una mostra de visibilitat i respecte més enllà del seu gènere.


Dissabte 5 d’agost | 20h:
Nucli antic de Vilaller: Alba Armengou i Vicente Lòpez

Formada a la Sant Andreu Jazz Band, es va endinsar en el món del jazz com a trompetista i cantant, i l’any 2020 va començar el seu propi projecte musical al costat del guitarrista Vicente Lopez. Amb ell, indaga en el folklore llatinoamericà i la música brasilera. Com a resultat, neix Susurros del Viento, un projecte original que combina diferents estils musicals que formen part del background de l’artista. Susurros del Viento és un projecte delicat i commovedor, ple de talent. Un viatge sonor pel seu paisatge musical intern, amb influències compositives dels boleros, la cançó catalana, la música brasilera i l’herència del jazz.

Dissabte 12 d’agost | 20h:
Plaça Mercadal del Pont de Suert: Paula Peso

Paula Peso, vinguda del barri de Sant Andreu Comtal (Barcelona), canta des de petita, quan cantar es va desvetllar com la seva gran passió. Presenta un projecte que ens acosta a la música R&B i funk amb inspiracions de Soul. Té una veu poderosa amb un registre pronunciat que embolcalla l’escenari d’una atmosfera càlida però potent a parts iguals. Després de gravar el seu primer EP l’any 2017 dins del projecte Cabal Musical, ara presenta el seu primer disc Teach You Right. Un disc fresc i dinàmic que beu del funk, el soul, la música urbana… amb un “groove” molt personal de l’artista que s’expressa a partir de les seves lletres.

Dissabte 19 d’agost | 20h :
Jardins del Balneari de Caldes de Boí: The Sparkles

La banda formada per tres veus femenines i quatre músics veterans de l’escena barcelonina, ens oferiran un còctel de sons que abasten des del doo wop, rhythm blues passant pel surf i arribant fins a l’early soul d’aquesta gran època. Quatre discos en el mercat avalen el recorregut de la banda i la seva contínua col·laboració participant en festivals nacionals i internacionals on han tingut sempre un gran acolliment del públic.

Dissabte 26 d’agost | 20h:
Camp de futbol de Durro: Mabel Flores

Un so renovat que transita entre diferents estils que es podria resumir en un mestissatge amb influències sud-americanes i ornaments electrònics, units a la seva jove, però intensa trajectòria amb més de 200 concerts a l’esquena.