El delegat del Govern a Lleida i vicepresident primer del Consorci del Montsec, Miquel Pueyo, i el director dels Serveis territorials d’Innovació, Universitats i Empresa, Vidal Vidal, van intervenir aquest dijous en la presentació de l’oferta turística del Montsec al Centre Cultural Blanquerna de Madrid.
L’objectiu de l’acte organitzat per l’Agència Catalana de Turisme era donar a conèixer el Centre d’Observació de l’Univers d’Àger, el Tren dels Llacs i la Cuina de la Mel, entre altres opcions, a les agències turístiques, touroperadors i mitjans específics del sector.
Davant de la cinquantena de representants del sector turístic, Miquel Pueyo ha parlat de les especificitats de l’àrea d’influència del Montsec, del seu patrimoni natural, històric i cultural, que permeten a aquest indretdesplegar tot un ventall d’activitats relacionades amb un turisme sostenible, no massiu i respectuós amb l’entorn. Pueyo ha presentat la nova temporada del Centre d’Observació de l’Univers d’Àger, amb la gamma renovada d’activitats adreçada als visitants, entre les que destaquen els dos nous programes del planetari Ull del Montsec, ‘Stars’ i ‘El secret del coet de la caixa de cartró’, aquest darrer per a un públic familiar, l’ampliació de les observacions i nous tallers i cursos.
Vidal Vidal va explicar el projecte del Tren dels Llacs, que començarà el 2 d’abril la seva segona temporada i circularà els dissabtes fins al mes d’octubre excepte els mesos de juliol i agost. La proposta inclou enguanytres activitats: el camí dels raiers, la visita a les botigues museu de Salàs de Pallars i el Mercat del Tren a La Pobla de Segur.
A l’acte de Blanquerna també hi van intervenir el vicepresident del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Josep Cosconera, i la representant de l’empresa Pirineu Emoció, Núria Martí, a més del delegat delGovern a Madrid, Josep Cuervo i el subdirector de l’Agència Catalana de Turisme, Patrick Torrent.

Escrit per Bondia.cat