L’autovia de la Ribagorça s’acabarà a Alfarràs.

El secretari general d’Infraestructures, Xavier Flores, ha anunciat que l’A-14, que ara acaba a Almenar, s’allargarà fins a Alfarràs. A partir d’aquest punt continua la N 230. S’opta per la fórmula del 2+1 amb un carril extra en un dels sentits de la marxa. Una opció que Madrid ja va triar per al tram Benavarri-Sopeira.

Més amunt de Sopeira hi haurà millores a la carretera i en alguns trams també s’optarà pel 2+1.

L’A-14 va ser inaugurada l’any 2012 en un tram de 10 km, entre Rosselló i Alguaire, aprofitant la posada en marxa de l’aeroport de Lleida-Alguaire l’any 2010

L’any 2017 es va connectar amb la A-2 i 6 km més d’autovia van entrar en funcionament.

Ara, si es fa el tercer tram Alguaire-Alfarràs, l’autovia que es va dissenyar com l’eix de la Ribagorça – Vall d’Aran d’una llargada de 180 km, en tindrà poc més de 30.

El ministeri de Transports ha modificat el projecte del tercer tram de l’autovia i en breu es licitaran els treballs d’assistència tècnica en matèria de seguretat i la gestió ambiental, que han quedat obsolets des de la redacció inicial del projecte, l’any 2009, segons va explicar el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín. L’A-14 en el seu traçat lleidatà es divideix en tres projectes, dos dels quals ja estan executats.

Són setze quilòmetres entre Lleida i Almenar, inaugurats entre els anys 2014 i 2017. El tercer tram, fins al límit de província amb Osca a Alfarràs, de 7,3 quilòmetres, està encara pendent.

Aquest últim tram contempla dos connexions amb la població d’Alfarràs, l’enllaç nord, que connectarà amb la via N-230 i el sud amb la carretera C-26. Per al consistori, aquest enllaç permetrà reduir el nombre de vehicles diaris que passen pel centre de la localitat i és un “punt estratègic del municipi”.