La crisi actual provocada pel coronavirus és el punt de partida d’una revolució. A partir d’ara, res tornarà a ser igual. La crisi econòmica portarà el sector turístic a reinventar-se o morir. Canvis que són sinònim d’oportunitats. Oportunitats que crearan noves propostes de negoci.

La natura, el paisatge i l’observació són les característiques principals d’una nova oferta de lleure. Aquests elements ja han estat objecte de demanda d’un grup minoritari en el passat. A partir d’ara, la demanda creixerà de manera considerable.

Cal estar preparat per aquesta nova demanda. Zones com la Terreta, que han aconseguit mantenir la natura com el principal patrimoni, ara han de fer un pas endavant.

Preparar-se vol dir crear infraestructures. La gent de la Terreta han de posar-se les piles i situar-se en posició òptima en la línia de sortida d’aquesta cursa.

Les administracions han de donar ple suport a aquesta nova proposta. La seua funció serà liderar la formació de la gent del territori i donar suport econòmic a les noves empreses familiars que apostin pel turisme. La creació i el manteniment d’infraestructures dignes que apropin al visitant fins als pobles ha de ser amable.

S’han de crear itineraris turístics que afavoreixin al visitant a fer servir els serveis creats (transport, guies, cases rurals, zones de pícnic).

La Terreta ha de formar part d’una xarxa més gran i amb una oferta complementària. Es a dir, a mes de la rourera d’Aulàs, la casa dels Voltors de la Torre, s’ha d’oferir la Brama del cèrvol a Boumort, la visita a la Vallfosca per contemplar els isarts i les marmotes o els dinosaures d’Areny de Noguera i d’Isona.

Les administracions ja han començat a fer els deures. El consell comarcal del Pallars Jussà, amb el suport de la resta de administracions catalanes, ha editat Pallars Jussà, territori Salvatge.

EL CANYÓ DE L’ANTILOP, UN MODEL DE GESTIÓ DEL TERRITORI PER PART DEL TERRITORI.

ANTILOPE VERSUS TERRETA

Tot i que parlem de més de 10 000 quilòmetres de distància, ambdós venen paisatge i natura.

Què han aconseguit els gestors d’aquest espai, els indis Navajos? La resposta és clara: tenir molt clar el que venen. Venen llum, venen color. Abans d’iniciar la visita fan una explicació prèvia per aconseguir que el viatger es converteixi amb ambaixador del Canyó de l’Antilop. El mòbil i la càmera de fotos són l’eina que focalitza l’atenció dels guies. Cal fer servir els filtres…. no es poden fer fotos amb flash (per evitar que la llum de la nostra càmera emblanqueixi el color càlid de les parets de sorra).

Han creat un producte exclusiu que porta a milers de visitants a fer els 200 metres que es la llargada del circuit, a més de 80 Euros per persona.

4 MILIONS DE VISITES A L’ANY

‘VENDRE LA VISITA AL CANYON I A LA RESTA DEL TERRITORI NAVAJO

EL Antelope Canyon, es completa amb la visita a Horseshoe Bend i a la central hidro elèctica de Page. Una ruta de 2, 3 dies. Objectiu bàsic: Aconseguir el màxim de visitants per la zona. Antilop ho fan així.

Google aporta 398 000 resultats a la recerca (visitar el canyó del antilop)