En els últims anys abunden les noticies d’atacs vius dels voltors a animals vius : “Un grup de voltors ataca una vaca viva a Solsona, publicat per regio7.cat al març de 2016”. “Dos nous atacs mortals de voltors encenen els ànims dels ramaders” publicava naciodigital.cat a l’abril del 14. Fins i tot les teles nacionals com A3 presentava un video, parlant de “ataques de buitres ambrientos. Era l’abril de 2016.

4 anys despres Antonio Margalida i José A Donázar, investigadors de l’Estació Biològica de Doñana-CSIC i de l’Intitut d’investigació de Recursos Cinegètics(IREC) , han publicat a nature.com Fake news and vultures

Segons aquest article no hi ha cap cas documentat cientificament de l’atac d’un rapinyaire a un animal viu.

Segons Margalida “es posible que en el camp, on hi ha un animal sol, a punt de morir a conseqüència d’una malaltia o d’un part dolent, apareguin els corbs el comencin a picotejar-lo i, un cop mort, els voltors actuïn”. Aquesta situació no té res a veure amb l’atac a animals sans.

Els voltors ni la resta de rapinyaires, afegeix Margalida, no estan adaptats morfològicament, ni el seu bec ni les potes per caçar.

elpais.com ha recollit aquesta informació i n’ha fet una noticia “Las ‘fake news’ que criminalizan a los buitres”