Marxa lenta des de Benavarri fins al Pont de Muntanyana. 11 de febrer 6 de la tarda.

L’Ajuntament de Benavarri i la Plataforma Unitària contra l’Autopista Elèctrica convoquem una Jornada Reivindicativa el divendres 11 de febrer per mostrar el nostre rebuig al projecte de Forestalia d’Autopista Elèctrica Valsalada-Laluenga-Isona, la construcció de la qual suposaria un cop brutal per a les nostres terres, històricament desafavorides i espoliades per les empreses energètiques. Els actes convocats, com veieu al cartell que acompanya aquest post (feu clic a les imatges per ampliar-les), són:

  • 18.00 h. Trobada a la Plaça Major de Benavarri i col·locació d’una pancarta contra l’Autopista Elèctrica a l’ajuntament.
  • 18.30 h. MARXA LENTA DE VEHICLES PER LA N-230: sortida de vehicles des de Benavarri cap a Pont de Montanyana.
  • 19.30 h. Concentració a Pont de Montanyana.

Les raons que fonamenten el nostre absolut rebuig al projecte d’Autopista Elèctrica Valsalada-Laluenga-Isona (sense admetre alternatives ni compensacions a semblant despropòsit de Forestalia), van quedar claríssimament exposades a les nostres al·legacions. I igualment clar i palès és l’unànime rebuig social i institucional a aquesta mega infraestructura, el que posa en evidència la impostura de Forestalia quan presumeix de buscar consensos amb la població i els ajuntaments. De fet, la indignació que aquest projecte va despertar immediatament entre la població i les institucions locals afectades (quan, sense cap informació prèvia, va ser sotmès a participació pública amb un termini —el mínim legal— realment insultant) no ha deixat d’augmentar aquestes setmanes prèvies davant:

Per tot això, és imprescindible tornar a mostrar el nostre rebuig a aquesta nova agressió al nostre territori, que suposaria, a més, el desenvolupament d’una xarxa de transport elèctric doblement privatitzada i, per tant, d’un model energètic irracional, injust, ineficient i insostenible. Després de trenta anys de lluita, no ens rendirem ara.

És que encara no els ha quedat clar que no volem aquest tipus de mega infraestructura extractivista a les nostres terres?

Haurem de tornar a recordar-ho alt i clar el divendres 11 de febrer.

AUTOPISTA ELÈCTRICA NO! RENOVABLES SÍ PERÒ NO AIXÍ! POBLES VIUS!

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEghObw8ete2xKTWWa5pL-VX0k_E0pg9BXBB70OVn4t6xwn0eUc8uwyIzZt7gyqAgfhEXT2qrC_sVRoTtW2-aFKRoh39yGZeV11kZxHLsSkCp98r4_MygjWdriAiUhbvcdTQv7I_oh6Bwubujx0grYyTWHtpLUz8-wPrgkghkEyQrYHwYEPzg7V0g1ME=s1600