Àger (ACN).- La passarel·la per a vianants tindrà 36 metres de llargada i 1,5 d’ample, amb l’habilitació d’uns accessos a cada banda. El cost de l’actuació serà de 706.000 euros, que aportarà el Ministeri de Medi Ambient i Medi Ruarl i Marí, responsable de les obres. A més de donar continuïtat al camí d’accés des de Montfalcó fins el congost de Mont-Rebei, el nou pas donarà unitat als 250 quilòmetres de senders i camins que es despleguen en les dues bandes del riu, entre el Montsec de l’Estall i el Montsec d’Ares.

L’any 2007, el Consorci el Montsec i els Grups d’acció local del Centro de desarrollo rural para Sobrarbe i la Ribagorza (Cedesor) ja van promoure el projecte pel condicionament i senyalització de 172 quilòmetres de senders, 82 pertanyents a la part aragonesa i 90, a la part lleidatana, amb una inversió de gairebé 335.000 euros.

Durant la signatura del conveni, Miquel Pueyo, ha destacat, per una banda, ‘la recuperació d’una connexió perduda amb el temps’ a través d’un projecte de cooperació que ‘va més enllà de les fronteres administratives’ i que ‘reforça la unió de dues comunitats històricament lligades’ i, per altra, el fet que l’acord per la construcció de la passarel·la hagi comptat ‘amb un ampli consens per part de les institucions i de les entitats ecologistes i excursionistes de les dues bandes’.

Per la seva banda, José Franch ha posat la passarel·la com a exemple de col·laboració i de relació positiva entre Catalunya i Aragó, tot i recordant que municipis de la comarca aragonesa de la Ribagorça es beneficien de serveis d’educació, salut i emergències de la demarcació de Lleida.