Finançada per les aportacions de centenars de petits accionistes, la central solar projectada als afores d’Anglesola, estarà operativa el proper estiu.

Video emés per tv3 el dimecres 23 al telenoticies comarques
Planta solar de Fontivsolar, a Fontiveros (Ávila)

Aquesta planta es convertirà en la primera instal·lació cooperativa de Catalunya. El seu promotor, la cooperativa “Som Energia”, té ha anunciat la seua inauguració l’estiu del 2023. Aquest projecte, finançat mitjançant un sistema que la cooperativa ja s’ha fet servir en plantes d’Andalusia i Castella i Lleó.

El denominat “Generation kWh” es basa en aportacions de petits inversors que, al llarg de vint-i-cinc anys, reben la quantitat invertida i part del seu subministrament elèctric a preu de cost, la qual cosa contribueix a reduir les factures de la llum. Som energia s’ha fet càrrec del gruix de les obres amb un fons d’1,7 milions d’euros aportats per 4.610 socis per aquest i altres projectes.

La central d’Anglesola, amb una superfície de quatre hectàrees, generarà uns 4,70 GWh a l’any, l’equivalent al consum de 1.800 famílies. És una producció superior al consum de la població d’aquest municipi de l’Urgell, amb poc més de 1.300 veïns.