«Potxons a la carta», la iniciativa d’una trempolina per difondre el pallarès

Captura

“Hola, goiats! Hola, goiates! Treieu-vos los Keds i fikeu-vos còmodos. En akest canal us mostraré la màgia de Lo Pallars, kom garlem, kines vistes tinim, kins vins tinim, kom de bé halem”. D’aquesta manera es presenta “Potxons a la carta”, una iniciativa d’una pallaresa, veïna de Tremp, que es proposa difondre amb contingut audiovisual i a través de Youtube “tot lo ke sigui pallarès, amb amor i humor”, tal i com ella mateixa descriu.

Amb la iniciativa, aquesta trempolina vol propiciar “de manera molt amateur i plena de comicitat” la divulgació del pallarès com a subdialecte, amb paraules, expressions i en definitiva, amb el que a les nostres comarques en diem pallaresades. També té la intenció de mostrar els encants del Pallars des del seu punt de vista, fent visites o rutes als indrets de més interès.

“Potxons a la carta”, però, té un àlter ego. Es tracta de Calla Txut, la seva “germana bessona idiota i adorable”, un canal alternatiu on aquesta trempolina abocarà la seva creativitat més desvergonyida i impertinent. Les anirem seguint…Captura00

 

Captura01