Un vehicle policial camuflat entre casa guardiola i casa Rocamora a Areny de Noguera un diumenge qualsevol.

Sin título-2

N-230 Km 101. Punt de radar mòbil. FOTO: Google maps

La limitació a 50 Km/h en una recta, sumat amb el calvari que suposa pels conductors aquest trajecte de la N-230, on es pràcticament impossible fer avançaments durant mols quilometres, converteix aquest punt estratègic en una font d’ingressos brutal per les autoritats de transit. Només cal mirar l’activitat del flash de l’aparell fotogràfic situat davant del vehicle policial.

La presència de radars a la N-230 va augmentant dia a dia. Aquesta ha estat la resposta del ministeri de foment a la petició dels alcaldes de la zona que van decidir aixecar la veu i denunciar l’augment de la sinistralitat en aquesta via.

L’alcalde de Sopeira, José Maria Ariño va criticar obertament que les actuacions posades en marxa per les administracions després de la reunió mantinguda amb la subdelegada del govern a Osca s’hagin limitat a posar multes amb radars mòbils. Sembla que l’afany recaptatori sigui l’única mesura per evitar el degoteig d’accidents.

L’últim accident es va produir el passat dia 5 de gener al punt quilomètric 43, al terme municipal d’Alcampell. Un turisme A-4 va sortir de la carretera en una recta. Una arqueta sense cap tipus de protecció va convertir l’accident en tragèdia. Una tanca de protecció hauria pogut convertir el fatal accident en un simple ensurt.

FOTO: SEISPC DE LA RIBAGORZA

L’alcalde d’Areny de Noguera i vicepresident de la diputació d’Osca Miquel Gràcia denuncia que les últimes actuacions en aquesta carretera s’han limitat a “petits pedaços” i que no resolen els problemes de seguretat de la N-230.

De les mesures urgents que van demanar els alcaldes com l’ampliació dels vorals, la construcció de carrils de desacceleració i la millora dels encreuaments, res de res.