Captura
LLEIDA, 19 Març (EUROPA PRESS) –

Els Mossos d’Esquadra han detingut dos homes per presumptament haver robat més de sis quilòmetres de cable telefònic, ha informat aquest dissabte la policia catalana en un comunicat.

   A principis de febrer, els Mossos van tenir coneixement del robatori de cable a la línia que uneix Areny de Noguera (Osca) amb La Torre de Tamúrcia (Lleida), en què uns desconeguts havien robat 105 trams de la línia, sumant uns 5.700 metres.

Aquests robatoris van deixar sense connexió telefònica la Vall de la Terreta, a Tremp (Lleida), i la companyia telefònica va presentar dues denúncies davant de la Guàrdia Civil de Montsó (Osca).

    Els Mossos d’Esquadra van iniciar un dispositiu d’investigació i vigilància per localitzar els autors, i el 14 de març van rebre informació de la presència d’un monovolum prop de la línia de telèfon.

Els agents van sorprendre els dos homes, de 33 i 62 anys, quan enrotllaven uns 600 metres de cable que havien tallat i el monovolum amagat en una zona boscosa pròxima.

Els policies van intervenir material divers i eines relacionades amb el furt de cable, i ja a comissaria han constatat que els detinguts havien venut molt coure, directament o per persones del seu entorn, en una planta de Torrefarrera (Segrià) (Lleida), amb 12 vendes en un mes i mig amb 1.471 quilos de cable.

Captura1

Els detinguts, amb antecedents per delictes contra el patrimoni, van passar a disposició del jutge de guàrdia de Tremp (Pallars Jussà).