El 21 d’abril se celebrarà les 3a edició de la marxa entre el Pont de Suert i Tremp, la Caminada de les carenes.
El dissabte 21 d’abril se celebrarà la “CAMINADA DE CARENES, 3a marxa El Pont de Suert / Tremp, 2012”, organitzada conjuntament pels Ajuntaments de Tremp i el Pont de Suert i el CEAR i la SAM , amb una distància de 54,3 km. i que transcorrerà pels camins entre Viu, Adons i Gurp.

Aquesta prova està inclosa en el calendari de la Copa Catalana de Marxes de Resistència, que organitza la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya. Consta de dos recorreguts, el primer amb sortida des del Pont de Suert amb una distància de 54,3 km, i el segon recorregut més curt amb sortida d’Adons de 32,5 km i arribada a Tremp.

La caminada de les carenes és un recorregut que uneix les poblacions del Pont de Suert i de Tremp per camins de terra. Transcorre per camins de bast o tradicionals en un 60%, camins ramaders en un 90% i camins forestals en un 40% del recorregut. Amb una longitud de 54,3 km. i un desnivell acumulat de 5.106 metres del quals 2.360 són d’ascens acumulat i 2346 de descens acumulat, es converteix en una prova amb una qualificació, segons normativa MIDE de 3-3-3-5, en la que el 5 és la puntuació màxima.

Organitzada pels Ajuntaments de Tremp i El Pont de Suert, i els centres excursionistes de les dos localitats (CEAR i la SAM), aquest serà la tercera edició de la marxa, que l’any passat va tenir 312 inscrits.