“Veïns i amics de la Terreta” han dit prou.

Cansats del deteriorament de la carretera que comunica part dels pobles de la Terreta, han decidit fer pública la seua protesta.

La primera acció ha estat redactar un escrit on detallen els motius de la queixa.

Veïns i amics de la Terreta exposem:

Al Sr. president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Sra. Alcaldesa de Tremp, president de la Diputació de Lleida i a tothom a qui correspongui:
Ens dirigim a vostès per donar a conèixer una situació de falta greu d’atenció que estem patint tots els residents, veïns, amics i usuaris pel que fa a l’estat de les pistes i carreteres del circuit que va des del Pont d’Orrit passant per Sapeira, Aulàs, Castellet, Espluga de Serra fins a la Torre de Tamúrcia, dins del Municipi de Tremp, a l’àrea anomenada La Terreta.
Des de fa més de vint anys ens veiem obligats a circular (pagant el reglamentari impost de circulació anual) per una carretera i uns camins molt mal parats , plens de forats i pedres, sense cunetes, falta de visibilitat, mal estat del sol, cap senyalització de tràfic…, amb el consegüent desgast i deteriorament accelerat dels nostres vehicles i amb risc d’accidents de tràfic (hi circula cada dia, el transport escolar). Donat que, les nostres queixes a l’Ajuntament de Tremp sempre han donat resultats molt minsos perquè sempre se’ns comenta que, l’Ajuntament no es pot fer carreg de tants camins i carreteres que té sota la seva responsabilitat com a municipi; aquesta situació ens ha obligat a moure’ns i fer una recollida de signatures (260 signatures) que enviem adjuntes escanejades donant fe del que exposem i demanem.
Alhora, hem rebut notícia que hi ha una partida econòmica de la Generalitat ,que rebran aviat les comarques del Pirineu, precisament per a solucionar aquestes situacions i voldríem s’inclogués en aquesta partida, la nostra zona.
Sol·licitem:
L’arrengament urgent de la carretera circular des del Pont d’Orrit fins a la Torre de Tamúrcia, passant per Aulàs, el Castellet i Espluga de Serra i el manteniment anual de l’estat dels sols de les carreteres i pistes agràries d’aquesta àrea.
Que es porti a terme el canvi de titularitat d’aquesta carretera a la Diputació de Lleida per tal d’aconseguir una millora general en els serveis de mobilitat a l’àrea de la Terreta.
Veïns i amics de la Terreta-Tremp.

Es dona la circumstància, segons han explicat a noticiesdelaterreta.com, que l’any passat es va sotmetre a referèndum popular el destí d’uns diners que l’ajuntament de Tremp tenia previst fer servir per millorar la carretera.

El resultat de la consulta va ser que els veïns volien gastar aquesta partida en l’arranjament dels forats que hi ha a tota la via. Un any després aquesta obra no s’ha executat.

Detall estat de la carretera.
Video: Veïns de la Terreta

La recollida de signatures ha estat el primer pas per avaluar el múscul d’aquesta plataforma i no descarten, si les administracions no donen resposta a les seues reivindicacions, organitzar accions de protesta.