La Diputació Provincial d’Osca destinarà 4,5 milions d’euros per reduir l’escletxa digital i oferir als veïns del medi rural igualat d’oportunitats.El projecte proveirà de banda ampla de 30 Mbps a 321 localitats emmarcades en les definides com a “zones blanques” per part del ministeri d’energia, Turisme i Agenda Digital, amb un pressupost de 4.476.584 milions d’euros i un termini de posada en servei de 20 mesos.Amb aquesta iniciativa la Diputació provincial d’Osca aposta per oferir als habitants del medi rural IGUALTAT  D’OPORTUNITATS respecte a les ciutats, així com potenciar les activitats socioeconòmiques de la zona i facilitar l’ús de l’administració electrònica.


Aquest projecte és el resultat d’un conveni de col·laboració signat pel departament d’Hisenda del Govern d’Aragó i que permet accedir al finançament del 50% dels fons europeus FEDER. La Diputació d’Osca es farà càrrec de tota la inversió per portar a termini aquest projecte.

 

Tots els pobles de la part aragonesa de la Terreta (La clotada d’Areny) tindran internet de banda ampla. A la part catalana toca esperar.