En “Titó” és un personatge de l’S3 (infantil tv3)

S’ha convertit en un personatge estimat i popular. Aquesta carismàtica figura ha captivat els cors dels més petits amb les seves aventures i ensenyaments, convertint-se en un referent per a molts nens i nenes de parla catalana.

Cada capítol proposa una excursió diferent acompanyat pel seu amic inseparable John C., un personatge que parla en anglès i que dóna un to còmic al programa.

En Titó va vestit amb la seva gorra amb orelles característica, la samarreta de colors i la motxilla del sol solet. Amb aquesta indumentària descobreix diferents realitats del nostre entorn i s’emociona davant el món com ho faria un nen. Possiblement, aquí rau el seu èxit.

Anem d’excursió a veure uns ocells molt grans i espectaculars a la Terreta: els voltors! Els voltors són ocells carronyaires. Sabeu què és la carronya? Sabeu per què tenen el cap pelat? Ho descobrirem amb en Titó!

https://www.ccma.cat/tv3/sx3/excursio-amb-voltors/video/6225481/

VIDEO TITO A LA TERRETA

VISITA ALS VOLTORS DE LA TERRETA

La serra de Sant Gervàs des del mirador de Sapeira

El Casal dels Voltors és un punt d´informació turística i un centre d´interpretació de les aus carronyeres del Pirineu. Es troba ubicat dins la Ruta de la Vall dels Voltors, un itinerari circular de 31 km que disposa d’àrees de pícnic, fonts i miradors, passant pels pobles de la Terreta, al municipi de Tremp. La Ruta es pot fer tant a peu, com amb BTT o amb cotxe.

Al Casal dels Voltors, d’abril a setembre, tots els dijous i dissabtes a les 10:30h, amb reserva prèvia, es pot gaudir d’una visita guiada gratuïta en directe, des de l’observatori del muladar, on es dóna menjar a les diferents espècies de voltors de Pirineu (voltor comú, voltor negre, aufrany i trencalòs) que acudeixen al lloc per alimentar-se.

El Casal també compleix la funció de punt d’acollida dels visitants i de punt d’informació de les diferents activitats que es poden fer a la zona de La Terreta, que compta amb una gran quantitat de senders amb diferents nivells de dificultat, permet als visitants gaudir del paisatge de l’espai natural Serra de Sant Gervàs-Terreta-Vall Alta de Serradell.

Truqueu al 973 05 79 47, l’Eugènia us atendrà encantada!

Un cap de setmana a La Terreta: Explorant el casal dels voltors, els dinosaures d’Areny i el congost de Mont-rebei

La Terreta ofereix una ampla varietat de serveis d’allotjament i restauració per als visitants que busquen una escapada relaxant i en contacte amb la natura. Amb una proposta única per a un cap de setmana, es recomana una visita al casal dels voltors el dissabte i una ruta pel congost de Mont-rebei el diumenge, oferint una combinació perfecta entre patrimoni cultural i aventura natural.

El dissabte al matí, els visitants tenen l’oportunitat d’explorar el casal dels voltors, un indret fascinant amb una rica història i una gran importància en la conservació de l’espècie de voltor comú. Aquesta impressionant edificació permet als visitants conèixer més sobre aquestes majestuoses aus i les seves particularitats. A més, els guies experts ofereixen explicacions detallades i informació valiosa sobre els voltors i els esforços de conservació.

MUSEU DELS DINOSAURES

Situat al casc antic d’Areny de Noguera, declarat Bé d’Interès Cultural, el Museu dels Dinosaures recull una exposició didàctica de més de 500 metres quadrats sobre les troballes paleontològiques trobades a l’entorn amb informació per endinsar-se en la vida d’aquests grans animals que van habitar la Ribagorça fa 65 milions d’anys.

El diumenge, la proposta és una ruta pel congost de Mont-rebei, un espectacular desfilader que ofereix vistes impressionants i una experiència d’aventura única. Els visitants poden explorar el congost caminant o amb una excursió en kayak, permetent-los gaudir de la bellesa dels penya-segats, les aigües cristal·lines del riu i la vegetació exuberant que envolta la zona. És una oportunitat perfecta per connectar amb la natura i descobrir paisatges que deixen empremta.

Per complementar aquesta experiència, La Terreta ofereix una àmplia gamma d’allotjaments rurals acollidors i restaurants amb gastronomia local. Els visitants poden trobar l’opció perfecta per a les seves necessitats i preferències. Els restaurants de la zona ofereixen delicioses especialitats locals, com ara plats amb productes autòctons o pizzes d’alta qualitat

La combinació d’activitats culturals i naturals a La Terreta proporciona una experiència completa i enriquidora. Sigui per a amants de la natura, excursionistes o aquells que busquen una escapada relaxant, aquest cap de setmana és una oportunitat única per explorar aquesta regió fascinant i descobrir els seus tresors ocults.

APARTAMENT “LLAC DE L’ESPAI” 629926463 ARENY DE NOGUERA, a 7 Km dels Voltors
APARTAMENT “BANY TERMAL” 629926463 ARENY DE NOGUERA, a 7 Km dels Voltors
APARTAMENTS “CONGOST” 629926463 ARENY DE NOGUERA, a 7 Km dels Voltors
CAN ROCAMORA. 974542042 MOLT RECOMANAT: CARN DE CORDER A LA BRASA
TINNOS PIZZA 629926463 PIZZES EXCEL.LENTS