Mobilització contra línies d’alta tensió alPallars Jussà
Arran de la manifestació del desembre a Areny
 La plataforma contra la línia de molt alta tensió (MAT) entre Montsó i Isona prepara una nova jornada de mobilitzacions al Pallars Jussà, en una data encara per determinar.Així ho van acordar representants d’aquest col·lectiu en una reunió celebrada aquesta setmana al municipi oscenc deTorres del Bisbe. Aquesta serà la primera jornada de protestes aquest any contra el projecte de la MAT i de la línia d’alta tensió Foradada delToscar-la Pobla de Segur, totes dos promogudes per Red Eléctrica de España (REE).
L’última jornada reivindicativa d’aquesta plataforma,que integra ajuntaments i associacions del Pirineu d’Osca i del Pallars Jussà, va tindre lloc el passat mes de desembre a la localitat d’Areny. En aquella ocasió, les protestes contra l’ús a Osca de la tècnica de fractura hidràulica o fracking per buscar hidrocarburs a la Ribagorça aragonesa es van sumar a l’oposició a les línies elèctriques.
Agafat del diari “Segre” edicio de paper diumenge dia 13

ALTA TENSION/ALTA TENSIÓ


Amb una assistència de 10 persones, entre elles l’alcalde de Llasquarri, es va dur a terme aquest passat divendres en Torres del Obispo nostra periòdica reunió de coordinació de la nostra Plataforma amb els ajuntaments afectats. A més d’informar sobre l’estat actual dels diversos projectes que afecten als nostres territoris, aquests van ser els temes tractats i els acords i conclusions als quals es va arribar:

  • Sobre el Consorci que, com ja sabeu, estem constituint entre les associacions adherides a la nostra Plataforma i els ajuntaments afectats, seguim encara rebent adhesions (quan finalitzi aquest procés us informarem amb més detall). No obstant això, volem destacar que es va valorar molt negativament el rebuig de l’Ajuntament de Graus a adherir-se a ell, el que lamentem molt profundament, atès que hem treballat conjuntament des que es va iniciar el procés de presentació d’al·legacions contra el projecte d’Autopista Elèctrica Peñalba-Arnero-Isona. No entenem doncs aquestfalta d’enteniment amb la capital ribagorçana, greument afectada pel citat projecte, i esperem que no suposi una volta enrere en el temps (recordem que en el seu moment ni tan sols va al·legar contra el projecte Graus-Sallente, antecedent directe, per no dir la primera versió, de l’actual projecte d’Autopista Elèctrica). D’altra banda, en el marc del procés d’adhesions al Consorci, s’ha visitat en dies passats als alcaldes de Santaliestra, Perarruga i Murillo de Liena, que han mostrat molt bona sintonia malgrat les actuals dificultats econòmiques. Pròximament, s’establiran contactes també amb Tolba, Benavarri i Pont de Montanyana. 
  • Pel que fa a l’amenaça del fracking per a la Comarca de la Ribargorça, es va acordar preparar una xerrada informativa en Llasquarri el proper mes de març, xerrada que s’intentarà repetir amb posterioritat en Graus. S’anima, d’altra banda, als/as companys/as a continuar amb la campanya informativa a través d’internet així com amb panells explicatius, bustiada etc. S’anima, igualment, a respondre a l’enquesta que està realitzant en aquests dies la Comissió Europea (vegeu:http://autopistaelectricano.blogspot.com.es/2013/01/la-comision-europea-consulta-la-opinion.html). 
  • Finalment, es va acordar que la nostra propera reunió tingui lloc en Pueyo de Marguillén a les 19:00 hores del divendres 8 de febrer.
Publicat per la plataforma alta tension/alta tensió