Simulació del cartell de la parada d'Areny

Tenir una parada de bus pròpia i gaudir dels mateixos beneficis que la resta de poblacions catalanes ha estat una reivindicació llarga. La posada en funcionament dels abonaments l’any 2013 va augmentar el descontentament dels veïns de la Terreta que tenen en aquesta línia l’única oferta de transport públic per anar, entre altres llocs, a Barcelona, Lleida, El Pont de Suert i Vielha.

Avui la Generalitat ha anunciat que “D’aquesta manera la Generalitat resol una petició molt reiterada des del Consell Comarcal del Pallars Jussà i els municipis afectats de la zona de la Terreta“.

La zona de la Terreta correspon a una part del terme municipal de Tremp que es troba situada al límit territorial entre Catalunya i Aragó. Actualment els usuaris d’aquesta àrea disposen d’una parada al municipi d’Areny de Noguera, que es troba en territori de l’Aragó, del serveis de viatgers que circulen per la carretera N-230 per on discorren els serveis entre Vielha i Lleida, que gestiona Alsina Graells però que és competència de l’Administració Estatal.

Paral·lelament, per la mateixa N-230 hi discorren els serveis entre Les i Lleida, també d’Alsina Graells però de competència de la Generalitat de Catalunya, la qual no tenia autorització, fins ara, per fer parades fora del territori de Catalunya i, per tant, no podia realitzar la parada al municipi d’Areny de Noguera. 

Això va motivar la petició reiterada del Consell Comarcal del Pallars Jussà i dels municipis afectats per tal que el servei de competència de la Generalitat fes aquesta parada, que també havia estat sol·licitada pel propi municipi de l’Aragó.

Amb la conformitat del Govern d’Aragó, a partir del proper dilluns, 15 de juny, s’incorpora la parada d’Areny de Noguera en els serveis Les-Lleida i, per tant, es resol aquesta situació oferint un millor servei a tot aquest territori.

Els horaris d’aquesta línia a partir de dilluns són els següents:

Sentit (anada)HoraDies
  Les a Lleida5.07 hores 7.25 hores 17.10 hores  Diari
Sentit (tornada)HoraDies
  Lleida a Les10.15 hores 15.15 hores  Diari

Els usuaris de la zona de la Terreta en aquesta nova parada podran fer ús dels abonaments T10/120 existents en la línia amb una important bonificació sobre el preu dels bitllets senzills.

L’ajuntament d’Areny de Noguera ha publicat una nota informativa de la nova oferta de transport públic.