“Un cercle socràtic a l’institut”, d’Ignacio Terrado Rourera ha estat el guanyador del Premi municipal Batec a la recerca i innovació educativa 2013

El guanyador del segon premi ha estat “Tahira”, d’Iaco Subirats Presmanes, i “Com anar sols per la vida”, de Sandra Badia Mestre i Vanessa Torres Romero, ha rebut l’accèssit. El paer en cap ha felicitat els guanyadors d’aquesta setzena edició i ha afirmat que la continuïtat del guardó és una mostra més del compromís de la Paeria amb l’educació. En el marc d’aquest acte, Ros ha refermat aquest compromís, assumint responsabilitats en l’àrea educativa més enllà de les seves competències. Segons ha dit, la responsabilitat de l’educació dels ciutadans la té la Paeria perquè es vol que el concepte de ciutadà hi tingui la dignitat associada, que alhora es vincula a l’educació que tenen els ciutadans.

El Saló de Sessions de la Paeria ha acollit el lliurament del guardó, que ha comptat amb la conferència del Dr. Fidel Molina Luque, catedràtic de sociologia de la UdL amb el títol “Conflicte i Educació: competències per a una transformació eficient”. Una àmplia representació de la Corporació Municipal ha assistit a l’acte.

Els guanyadors han dirigit unes paraules als assistents comentant les obres premiades i han agraït que l’Ajuntament de Lleida mantingui la convocatòria d’aquest premi, que fomenta la innovació i la recerca. Els premis són de 4.000 € per al treball guanyador, 1.500 € per al segon premi i 500 € per a l’accèssit. Les tres obres guanyadores també es publicaran en format digital i s’incorporaran a la pàgina web de recursos educatius de la Regidoria d’Educació i Infància. El Premi Batec a la recerca i innovació educatives 2013 ha comptat amb 6 obres candidates per a l’edició 2013. Els treballs presentats han estat: Com anar sols per la vida; Un cercle socràtic a l’institut; Innovació educativa en música. Planeta bateria; Usos de la llibertat; Com ensenyar a investigar. Avaluació a través de mini-articles en un màster de Ciències de l’esport, i Tahira.

LA PAERIA