Comença l’hivern i, com cada any, els camins de la Terreta es tornen intransitables.

Masies que porten més d’un mes incomunicades (com cada hivern)

1 de novembre de 2022. Pista que dona accés a una masia habitada.

El fred i les primeres pluges ha deixat aïllades part de les masies més baixes de Sapeira.
Masies habitades, sí, habitades per families amb nenes i nens.

Aquesta és la resposta de l’ajuntament de Tremp a les peticions de millora dels camins d’accés:
“La gran quantitat de camins i pistes de titularitat municipal i el reduït pressupost fan del tot impossible tenir en les condicions mínimes aquell que no accedeixen a nuclis de població”
“L’Ajuntament no pot assumir directament les despeses que ens demaneu (arranjament de camins) fruit de la vostra decisió o de la que qualsevol persona que pren una decisió similar”

(extracte de la resposta de l’ajuntament de Tremp a la petició d’arranjament d’una pista que dona accés a una masia habitada)


L’Ajuntament de Tremp es desentén de les peticions dels veïns. “No hi ha diners”, millor dit, no hi ha diners per les pistes de la Terreta.
Dos dels regidors de l’Ajuntament de Tremp són també diputats al Parlament de Catalunya. To i això, la problemàtica de les pistes de la Terrera no ha arribat a cap institució superior (diputació, Generalitat de Catalunya).
L’encarregat dels camins i pistes de la diputació de Lleida Marc Baró en una entrevista a NdT el 8 de juny de 2020 va declarar: “La diputació farà un inventari dels camins municipals per poder tenir mes acotades les possibles subvencions a donar als ajuntaments”.
A 6 mesos de les eleccions municipals i, per tant, de relleu a l’administració supramunicipal , el més calent és a l’aigüera.

Poden fer més les administracions? Sense dubte, SI.

Pla econòmic per a ens locals en matèria d’arranjament de camins. Juliol 2021 – desembre 2022 Diputació de Lleida
Diari Segre. 8 desembre

A Areny de Noguera, capital de la Terreta,que administrativament depenent d’Aragó, tenen tantes pistes o més que l’Ajuntament de Tremp a la Terreta. Aquest any han fet una nova pista fins Iscles, millores a les masies de Sobrecastell, Berganui i altres llogarets. Els camins i les pistes d’Areny estan en unes condicions de ser transitades tot l’any.
Des de Notícies de la Terreta continuarem denunciant l’atemptat pels habitants d’aquestes masies la incomunicació que suposa tenir els accessos tallats gran part de l’hivern.
“Comunicaré al servei de Policia Local i de Protecció civil la vostra situació perquè us informin en casos de situacions d’avís d’emergències que us puguin afectar i recordeu que en cas d’emergència el número de telèfon és el 112
Atentament
Maria Pilar Cases Lopetegui
Alcadessa.