Ha viscut una setmana d’activitat gràcies a l’acció col·lectiva d’enllosar els carrers.

Amb la col·laboració dels veïns i una desena de voluntaris vinguts de fora, s’han utilitzat deu tones de sorra, setanta sacs de calç i un camió de pedres per dur a terme el projecte.

La convocatòria, organitzada a través de les xarxes socials, va aconseguir reunir un grup de vint persones disposades a participar en la tasca. El dilluns 23 de setembre, tot estava a punt: mentre uns es dedicaven a preparar els carrers i dissenyar els dibuixos amb pedra, altres s’encarregaven de l’organització logística per allotjar i alimentar els voluntaris.

L’Ajuntament de Tremp va finançar els materials necessaris, mentre que els aliments van ser aportats pels mateixos veïns, que es van encarregar de la cuina i de la coordinació amb els participants. Els treballs es van fer durant tota la setmana, en jornades de matí i tarda, amb una pausa d’una hora per dinar.

FOTOS: VEÏNS D’AULÀS

Els voluntaris han destacat la gran acollida i l’ambient càlid del poble, on els veïns no només han participat activament, sinó que també han fet sentir als visitants com a casa.

Aquesta col·laboració ha convertit l’experiència en un èxit rotund, i ja es pensa a repetir-la l’any vinent.

Projectes com aquest demostren com la unió entre la comunitat i voluntaris pot transformar l’espai públic i enfortir els lligams socials, deixant un llegat no només material, sinó també emocional i comunitari.