Culpa les monges del brot i diu que tothom coneixia el pla de contingència i que hi havia EPIs

L’ex directora de la residència Fiella de Tremp, on el 2020 van morir 64 dels 142 residents, ha declarat en el jutjat de Tremp que mentre ella va estar treballant, fins que va agafar la baixa el 27 de novembre, tot funcionava “correctament” i culpa a les monges que atenien els usuaris del brot de cóvido-19 que va afectar el centre.

L’advocat de l’acusació particular, Xavier Prats, ha explicat un cop acabada la vista que l’antiga responsable de la residència ha defensat al jutjat que les acusacions de les treballadores són “totalment falses i infundades” i que “tothom coneixia el pla de contingència” i disposava d’EPIs. L’exdirectora ha declarat per la causa per un suposat delicte contra la seguretat dels treballadors.

L’ex-directora del centre Remei Navarri, ha declarat per primera vegada davant la justícia per una de les dues causes que, juntament amb l’ex-responsable d’Higiene Sanitària, té obertes per la mort per covid-19 de seixanta-quatre residents durant la pandèmia.

L’exdirectora de la residència Fiella de Tremp arribant als jutjats de Tremp

Ha declarat per la causa que investiga un suposat delicte contra la seguretat dels treballadors. L’altra pendent és per un delicte d’homicidi imprudent i tracte degradant per la mort dels ancians. Per la seva banda, la llavors responsable d’Higiene Sanitària, la religiosa Maria Rosa Navarroa, també estava citada a declarar al jutjat de Tremp. La dona, que es troba actualment internada en una residència per a monges de Guipúscoa, ha declarat per videotrucada i s’ha acollit al dret de no declarar.LA CATÀSTROFE DE TREMP: RECULL D’UN SILENCI ENSORDIDOR.

ELS FETS:

Més de la meitat dels avis/àvies que vivien a la Residència Fiella de Tremp van perdre la vida en molt poc temps. La COVID els va matar. Avui dos, ahir tres… i així cada dia.

Dimarts, 22 desembre: Fiscalia ordena investigar la gestió de la residència de Tremp per un possible delicte d’homicidi imprudent. Demana als Mossos que comprovin si també s’ha comès un delicte contra la seguretat del treball 

LA INFORMACIÓ

Un silenci ensordidor ha envoltat aquest degoteig de morts diàries. “La Fundació Fiella ho ha fet bé” han dit un dels responsables de la propietat. “L’administració ho ha fet bé” ha dit la consellera de Salut. Tots ho han fet bé. Cap explicació. Els familiars dels residents callen, els treballadors callen, els polítics callen. Foscor informativa absoluta.

CONTINUAR LLEGINT

“VAN MORIR D’ABANDONAMENT”: ELS ESCRITS DE FISCALIA SOBRE LES RESIDÈNCIES DE TREMP

El pare d’Evarist Saura tenia 92 anys i estava bé de salut. Va ingressar a la residència de Tremp només per un mes, per recuperar-se d’una operació de trencament de fèmur que requeria fer rehabilitació. I al cap de poc, ja havia mort.

CONTINUAR LLEGINT