El 13 i 14 d’abril, els escoltes i les guies dels agrupaments de la Demarcació Nord Occidental de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya i de la Vegueria de Lleida d’Escoltes Catalans van fer una trobada que acollia l’AEiG Pintor Viladrich de Fraga.
Des de l’Equip Pedal de la Demarcació Nord Occidental ens expliquen com va anar:
A les 8h del maití de dissabte ja van començar a pujar als autocars els agrupaments que havien de fer més quilòmetres. Quan tocaven les 12h, vam començar amb l’acte de presentació dels agrupaments i l’arribada del Cèsar per part de l’equip de Macrotrobades. El Cèsar va arribar acompanyat de tota la cort i del grup de percussió fragatí. Tots molt emocionats per conèixer-lo i portar-li les ofrenes de cada poble i ciutat: d’Agramunt, de Guissona, de Cervera, de Mollerussa, de Tàrrega, de Verdú, de Bellpuig, d’Ivars d’Urgell, d’Arbeca, de Belianes, de Linyola, d’Artesa de Segre, de La Pobla de Segur, de La Seu d’Urgell, d’El Palau d’Anglesola, de Lleida, d’Alcarràs, d’Alpicat i de Fraga.
Vam fer una rua pels carrers de Fraga per repartir a tots els escoltes i les guies pels diferents subcamps on passarien la tarda i la nit. Darrera de la carrossa del Cèsar, amb música, el grup de batucada i el gegant de Baden Powell vam creuar tota la ciutat de Fraga! Per ordre, primer vam deixar els llops i daines; després els castors, llúdrigues, follets i potes tendres; també els trucaires; i finalment els ràngers i noies guies, raiers i esparvers; i els pioners i caravel·les.
Durant la tarda i la nit, cada branca va realitzar tot d’activitats ben diverses i divertides: jocs de coneixença, gimcanes, descobertes, macrojocs, jocs en petit grup, jocs de pistes, jocs de nit, escala en hi-fi, ball de nit… Però sobretot, van ser moments per interrelacionar-nos entre agrupaments per tal de coneixer-nos i establir lligams. Totes les activitats van ser dinamitzades per l’equip de Makros, que van estar al 200% durant tots els dies previs i el mateix cap de setmana! La seva energia i el seu saber fer van donar fruit a aquesta gran trobada!
Diumenge al maití, ens vam anar retrobant al Sotet, on un grup d’animació format per l’ocasió ens va fer cantar, saltar i ballar! Quan ja hi érem totes les branques, junts vam cantar i ballar la cançó del BOOM XL i vam bufar les espelmes d’un pastís molt gran per celebrar els 40 anys de la demarcació.
A l’hora de dinar, vam poder menjar una graaaan paella que vam veure fent-se durant tot el maití. Encara amb la panxa plena, vam fer una impressionant “hora dels adéus” on cada cercle era una branca diferent. Us ho imagineu? Va ser espectacular!!
Durant tot el cap de setmana hi va haver un centenar de voluntaris fragatins que van ajudar a que tot anés sobre rodes! Han treballat molt i han fet molt bona feina! I això s’ha notat ja que tot el cap de setmana ha anat fluint sense cap entrebanc! És més, amb un menjar boníssim i un acompanyament genial!
Al BOOM XL vam tenir tres agrupaments convidats. Són els tres agrupaments que formen la Vegueria de Lleida d’Escoltes Catalans. Ha estat el primer cop que realitzem una activitat conjunta i estem molt contents d’haver-nos tirat a la piscina! Les primeres impressions tant d’uns com d’altres ha sigut d’un èxit total. Durant el cap de setmana la integració dels infants i joves d’ambdós moviments ha estat completa des del minut zero.
Han sigut moltes les emocions viscudes, compartides amb molts infants i joves que cada dissabte treballen amb un mateix objectiu. Un cap de setmana recordant tota la feina feta al llarg d’aquests quaranta anys de demarcació que no deixen indiferent a ningú. I ens fan estar orgullosos de la demarcació que formem part.
El millor resum el va fer un pota tendra al seu pare just baixar de l’autocar: “aquesta ha sigut la millor excursió de la meva vida”.
Tots hem marxat cap a casa molt cansats però encara més contents de formar part del moviment escolta i guia. Tothom preguntava quan seria la propera i ara tots tenim la cançó del BOOM al cap!
“BOOM BOOM BOOM, sempre a punt, BOOM BOOM BOOM això és un super BOOM! BOOM BOOM BOOM, per molts anys, BOOM BOOM BOOM això és un super BOOM!