Vídeo: ER

CARTA ADREÇADA A POLÍTICS DENUNCIANT EL MAL ESTAT DE LA CARRETERA DE CIRCUMVAL·LACIÓ DE LA TERRETA I LES PISTES QUE DONEN ACCÉS A LES MASIES.

Tal com ja en deuen de tenir noticia pel recull de signatures que es van presentar uns mesos enrere a l’ Ajuntament de Tremp, Consell Comarcal del Pallars jussà i Diputació de Lleida, demanant una actuació urgent a la carretera que circumval·la la Terreta i uneix els nuclis de la Torre de Tamúrcia, Espluga de Serra, El Castellet, Aulàs i Sapeira al municipi de Tremp, així

com també les pistes que donen accés a les masies de la vall i, al no haver rebut resposta oficial a la demanda per part del Consell Comarcal ni de la Diputació de Lleida, ens permeten de demanar una entrevista personal amb cadascú de vostès, per tal de poder tractar aquest assumpte que, com a veïns i usuaris d’aquesta carretera , ens resulta de vital importància i urgència.

La carretera està en molt mal estat.

Som uns 150 veïns que la fem servir a diari , a més del servei del transport escolar . Els altres serveis com ara els Serveis d’urgència mèdica, l’atenció a les persones dependents, el correu i paqueteria, servei de grues , el Taxi del Consell Comarcal als nuclis i taxis particulars, etc….es neguen a venir fins a Aulàs ,atès al mal estat de la carretera .Especialment a l’hivern , arribar a Sapeira, Aulàs o Esluga de Serra es converteix en una aventura perillosa pels els forats i la falta de manteniment de les cunetes ,que fa que l’aigua de la pluja creui la carretera i formi plaques de gel considerables a les zones d’obaga.
Volem fer constar que aquesta situació fa molts anys que dura , malgrat pagar, com tot ciutadà els nostres impostos de circulació anuals. Sabem que el nostre ajuntament no te prou pressupost per poder iniciar aquesta obra d’arranjament . Les actuacions fetes fins ara , no son suficients.
Estem informats de l’existència del projecte d’obra de reforma integral d’aquesta carretera
que circumval·la tota la vall de la Terreta i dona accés als nuclis. No entenem com només s’ha executat un tram de 9Km. des de l’entrada a la carretera nacional N-230 fins al nucli de la Torre de Tamúrcia . Aquest tram es va executar l’any 2010 i des de llavors no hi hagut cap més actuació. Voldríem fer pressió perquè les fases restants es poguessin efectuar amb rapidesa per la necessitat ja esmentada dels veïns. Aulàs i Espluga de Serra compten amb una població estable: cadascun d’ells son nuclis entre uns 50 i 60 habitants censats que transiten a diari per aquesta via i insistim amb el fet que, els nens hi circulen diàriament per anar a l’escola.
Tanmateix, anomenar que la Terreta forma part del territori del Geoparc Origens , localitzat al municipi de Tremp ,raó per la qual es rep un número de visitants cada vegada més important.
Agrairem, si podem posar-nos en contacte via telefònica per tal de quedar personalment amb vostès i cercar una data de trobada amb la major brevetat possible.

Adrecem aquesta carta a :
Sr. Josep Castells i Farré , Delegat Territorial del Govern de la Generalitat de l’Alt Pirineu i Aran, Sr. Antoni Flores Ardiaca , segon Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Tremp i Diputat al Parlament de Catalunya, Sra. Sílvia Romero Galera, Regidora a l’oposició a l’Ajuntament de Tremp i Diputada al Parlament de Catalunya, Sr. Ramon Tremosa i Balcells, Diputat al
Parlament de Catalunya i al Sr. Joan Talarn Gilabert, President de la Diputació de Lleida.

FOTOS: Pepito, José Erta, ER
https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies-comarques/els-veins-de-la-terreta-es-queixen-del-mal-estat-de-la-carretera/video/6199081/