El  passat 14 d’octubre El Departament de Territori i Sostenibilitat va aposar en marxa  un nou abonament multiviatge T-10/120 per tal de promoure l’ús del transport públic en les comunicacions entre la Val d’Aran, La Ribagorça, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà amb Barcelona. El nou títol de transport suposarà un estalvi d’un 50% .

Els preus del nou títol, que permet fer 10 viatges en 120 dies, seran:

Preu bitllet amb T 10-120

Val d’Aran – Barcelona

33,00 euros (preu mitjà del bitllet actual)

16,50 euros (preu bitllet amb T 10-120)

Pallars Jussà – Barcelona

27,85 (preu mitjà del bitllet actual)

13,50 (preu bitllet amb T 10-120)

Pallars Sobirà – Barcelona

33,80 (preu mitjà del bitllet actual)

16,50 (preu bitllet amb T 10-120)

Doncs be, la Terreta no podrà accedir a aquest abonament. Tot i dependre administrativament del Pallars Jussà, per poder fer ús del transport públic els seus habitants s’han de desplaçar fins la parada de bus d’ Areny de Noguera, poble  que depen administrativament d’Aragó.

La ruta Val d’Aran-Barcelona per la N-230 te una freqüència de 5 vehicles diaris d’anada i 5 de tornada.

D’aquest 5 autobusos només 3 s’aturen a Areny de Noguera

Des de fa temps a  l’ajuntament de Tremp es planteja demanar a la Generalitat de Catalunya que faci els tràmits  per convertir la parada d’Areny en  “Areny de Noguera/La Terreta”. Aquesta opció compta amb el vist-i-plau del consistori d’Areny.

Si aquest projecte arriba a bon port i es pot fer realitat compartir parada, els veïns de la Terreta podran fer servir la T-10/120.

A més,  aquesta parada, al donar servei al Pallars Jussà,  augmentarà la freqüència de transport públic de 3 a cinc 5 diaris.

LA TERRETA, UN CAS ESPECIAL.

Els veïns de Espluga de Serra,  un dels 13 municipis de la Terreta, i que volen anar fins la parada de Bus de Tremp, municipi del que forma part Espluga, han de fer… 55 Kilòmetres i la majoria per carreteres estretes i amb moltes curves.


La Parada d’Areny de Noguera és molt més aprop,  a 15 Km  d’Espluga de Serra.