Tot i que La Terreta te instal.lacions úniques, http://www.noticiesdelaterreta.com/blog/?p=1068http://www.noticiesdelaterreta.com/blog/?p=1659https://vimeo.com/88592604 l’Ajuntament de Tremp centralitza totes les activitats a la ciutat.

00 01

L’alcalde de Tremp ha afirmat que amb el festival es pretén donar a conèixer els atractius paisatgístics de Tremp i del Pallars Jussà per poder esdevenir una comarca de destinació turística. Precisament, el responsable de recursos naturals de l’Ajuntament de Tremp ha afirmat que Tremp i el Pallars Jussà és un enclavament reconegut pels fotògrafs de natura per la multitud de racons i indrets dels quals disposa i per l’espectacularitat de les imatges que s’aconsegueixen.

Els objectius principals del festival, tal i com deiu el responsable de Photo Logistics, Carles Santana, es basen en tres eixos temàtics: la fotografia de natura com a eina de conservació del medi natural, la comunicació a través de la imatge i el paper del turisme de naturalesa en el canvi de percepció de les comunitats locals. Els organitzadors han assenyalat que s’han marcat com a repte de futur que aquest festival esdevingui un referent al sud d’Europa de fotografia de natura i conservació.

Durant el cap de setmana s’han programat diferents tallers i xerrades sobre diverses tècniques fotogràfiques que s’usen en la fotografia de natura amb professionals del sector. També es preveu una taula rodona amb periodistes especialitzats en la naturalesa i la presència d’algun fotògraf local que explicarà la fotografia de natura a la comarca del Pallars Jussà.

S’han programat tallers divulgatius de fotografia nocturna i light paitingamb Èric Marsinyach i Fran Palmero, de fauna en alta velocitat amb Pablo Bou, i de composició en el paisatge amb Enrique Mariscal, tots ells autors de trajectòria internacional.

Pel que fa a les xerrades, s’han programat un parell a càrrec de fotògrafs internacionals que presentaran els seus projectes com Chris Gomershall sobre la conservació a la Gran Bretanya i un altre sobre les aus i les cultures humanes, de David Tiplig. També s’han previst dues conferències amb autors catalans: Òscar Domínguez parlarà sobre la situació dels voltors asiàtics i Xavier Basora del potencial de la fotografia de natura com a modalitat ecoturística.

La trobada també comptarà amb una taula rodona de debat entre periodistes especialitzats en natura: Maria Rosa Vila de la revista Descobrir i Arturo Larena de l’agencia EFE