Els alcaldes dels municipis afectats han dit que demanaran assessorament al Govern de la Generalitat i un posicionament clar respecte a les obres d’aquesta línia de 220 KV.
Víctor Orrit, alcalde de Tremp, ha lamentat que els municipis d’Aragó faci un més que disposen de la informació del projecte mentre els de la part catalana van rebre el projecte el divendres. 
Orrit ha lamentat que la línia passa a tocar del poble de Torogó i per garantir la salut de les persones s’haurà d’estudiar molt bé el projecte. En la mateixa línia s’ha expressat l’alcalde de la Pobla de Segur, Lluís Bellera, que ha posat l’exemple de la Pobla on finalitza la línia a l’estació que hi ha a la localitat. A Conca de Dalt la línia passa molt a prop de Serradell.
L’alcalde de Tremp ha dit que el projecte s’haurà d’estudiar amb detall donat que passa per zones de protecció especial i ha afegit que s’haurà de vetllar perquè no afecti a propietats ni públiques ni privades i que els camins no quedin malmesos. 
Pels alcaldes la presentació del projecte per part de Red Elèctrica ha estat clarificadora. Bellera s’ha mostrat partidari d’unir esforços tots els ajuntaments afectats a l’hora de presentar al·legacions donat que l’afectació és comuna a tota la comarca. 
PUBLICAT A “lavanguardia.com”