Aquest migdia ha tornat a quedar clar que deu existeix i que vigila els vehicles que circulen per la N-230. Deu és l’única explicació per entendre com  ha quedat en anècdota un accident que hauria pogut acabar molt malament.

14,33. Una jove de 30 anys, veïna de Montsó, es dirigeix a Benavarri. Al Km 101,700, just a l’encreuament del Pont d’Orrit, l’Opel que condueix derrapa, xoca contra la roca i  queda bolcat al mig de la carretera.

img_1578Els primers conductors que han arribat al vehicle sinistrat han tret la dona de dins de l’habitacle i l’han deixat estirada a terra, just al costat del cotxe accidentat. Cap sanitari en el grup que ha assistit a la ferida. Rapidament s’ha donat avís al 112.
15,18. Arriba al lloc un vehicle amb  2 sanitaris i una ambulància. Aquesta ambulància  no és medicalitzada. En poc temps la víctima de l’accident és evacuada.

15, 32. Arriba un vehicle de la guàrdia civil que ajuda a apartar el vehicle sinistrat de la via i que restableix el transit.

A hores d’ara la noia ha estat donada d’alta i es recupera a casa de les petites ferides i el gran espant.

MAL ESTAT DE LA CARRETERA.

img_1567

Presumptament la causa de l’accident ha estat la pèrdua del control del cotxe. Segons testimonis presencials la velocitat del vehicle era l’adequada. Aquest tram de carretera avui estava ple de grava. A pocs metres del lloc un senyal provisional de velocitat màxima  50 Km/hora.

img_1580UN 112 POC OPERATIU

Trucar al 112 en aquesta carretera és una loteria. Et pot atendre el 112 català o el 112 aragonès, la sort la decideixen els repetidors de telefonia mòbil i  l’operador del qual es fa la trucada. Pel que sembla els no hi ha cap tipus de coordinació entre els 112 dels dos costats de la noguera ribagorçana. Ha estat el 112 d’Aragó el que ha contestat la trucada i ha activat el protocol. Cal dir que des del Pont de Suert s’hauria donat, en condicions normals, un millor servei.

UNA AMBULÀNCIA DE TRANSPORT SANITARI

En tota la Ribagorça no hi ha cap ambulància medicalitzada. Ahir mateix la presidenta de la comarca Lourdes Pena es queixava que no hi havia ni una sola ambulància medicalitzada en tota la comarca.

UN TEMPS D’ESPERA INEXPLICABLE.

45 minuts estirat a la carretera es fan molt llargs! Aquest cop no hi havia lesions greus. Qualsevol accident  en què s’hagi d’esperar 45 minuts per ser assistit, pot acabar molt malament.