El legado de las sombras, es el titol de la novel·la de l’autor Benavarrinc Fernando Visa Palacín. Ambientat a Benavarri, Tamarit de Llitera (on viu actualment) i amb algun viatge fora d’estes fronteres locals i comarcals, que poden arribar fins a l’Índia —i que l’autor ha deixat molt bé detallat en estes pàgines—. Això sí, sempre deixant al Benavarri com a centre de la trama. És la tercera novel·la d’este jove escriptor de la vila, després de Bastardos de Dios i de La piedra de Jaspe.

L’autor del llibre, va fer una breu descripció de la novel·la, dient l’important que és per a ell ser part d’esta comunitat que es diu Benavarri, i que li serveix de plató novel·lístic per ambientar les seues novel·les.

L’acte de presentació, va tenir lloc al Castell Comtes de Ribagorça de Benavarri, el passat dissabte 19 d’octubre a les 6 de la tardi. La presentació va ser a càrrec de l’alcalde de Benavarri, Sr. Alfredo Sancho, acompanyats de la música de violí interpretada per un dels mestres de l’Escola de Música del poble i del nombrós públic que va assistir a l’acte.

Visa va començar en em mon de l’escritura primer fent guions per la radio. També va escriure una dotzena de cançons, un parell d’obres de teatre i varies narracions. Autor “Bastardos de Dios. (2008) i “La Piedra de Jaspe”

Informació agafada de tempsdefranja.org i bukok.es