La Plataforma No Hablamos Catalán i les joventuts del PAR exigeixen al govern aragonès l’aplicació de la polèmica nova llei de llengües.

La polèmica nova llei de llengües d’Aragó , que des del passat mes de juny oficialitza les denominacions de ‘llengua aragonesa pròpia de l’àrea oriental’ (lapao) per al català i ‘Llengua aragonesa pròpia de l’àrea pirinenca i prepirinenca’ (lapapyp) per a l’aragonès ha estat rebutjada des de sectors polítics , acadèmics socials . Malgrat això, diverses entitats agrupades sota el paraigües de la Plataforma No Hablamos Catalán (PNHC) en defensen la seva aplicació immediata i per aquest motiu convoquen, conjuntament amb Rolde Choben-Jóvenes del Partido Aaragonés (PAR) a una manifestació a Fraga, capital de la comarca catalanoparlant del Baix Cinca, a la Franja de Ponent.

La marxa tindrà lloc el dissabte 16 de novembre al matí en el marc d’una Jornada Aragonesista que a més d’exigir el compliment de la llei, servirà per a “refermar la identitat aragonesa davant els continuats greuges i les manipulacions històriques perpetrades per part del nacionalisme català”.

A través d’un comunicat els convocants afirmen que s’ha escollit Fraga per acollir la manifestació ja que “és la ciutat més important i simbòlica de l’Aragó oriental” i també com a suport als veïns que “es van encarar amb alguns integrants de la Colla Gegantera l’Arreu de Mollerussa” en un incident en que, segons va recollir Nació Digital , els del Pla de l’Urgell van ser rebuts amb insults de “catalanes de mierda” i els van obligar a retirar una estelada al crit de “quitad este trapo de mierda”.

Les reivindicacions dels manifestants es centraran en el rebuig del català com a llengua pròpia d’Aragó, la reafirmació de la identitat aragonesa “davant els constants atacs de l’imperialisme pancatalanista”, i la defensa de la “història del regne, corona i comunitat autònoma d’Aragó, contínuament manipulada pel nacionalisme català”.

http://www.naciodigital.cat/noticia/61049/defensors/lapao/convoquen/manifestacio/fraga