A partir del gener del poper any, els desplaçaments en transport públic de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran a Lleida s’ integraran dins del sistema tarifari de l’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de Lleida .

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, durant la reunió al Centre de Suport Territorial de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, a Tremp.
Una imatge de la reunió al Centre de Suport Territorial de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, a Tremp.

La integració suposarà la creació de dues zones noves, la tres i la quatre.

La zona 4 estarà formada per l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, l’Aran i la Cerdanya.
La zona 3 estarà formada per les comarques del Pallars Jussà i l’Alt Urgell

El trajecte Areny de Noguera/la Terreta-Lleida, que a dia d’avui té un cost de 10 euros si es fa servir el bitllet senzill, amb la T-10 passarà a costar 5 euros, una rebaixa del 50%.

Aquesta actuació s’emmarca dins de les mesures contingudes a l’Estratègia del Pirineu i ha de contribuir no només a potenciar la mobilitat sostenible sinó també a afavorir el desenvolupament econòmic del territori i contribuir a la lluita contra el despoblament de les zones rurals.

Els ciutadans del Pirineu i Aran podran disposar del títol T-jove per als menors de 30 anys i també del títol de transport T-16 per als menors.

Aquesta integració es completa amb la T 10 120 que permet anar des de la capital de la Terreta fins Barcelona per 13,50 Euros.

Hi ha un autobús diari d’anada i un de tornada fins la capital catalana.