No es norma d’aquest blog entrar en aquest temes però reconec que em sento superat. Aquí si que la democràcia te un forat com una casa!

El govern espanyol indulta de nou 4 mossos condemnats per tortures

L’Audiència de Barcelona va ordenar-ne l’ingrés a la presó l’octubre passat

El govern espanyol ha indultat de nou aquest divendres quatre agents dels Mossos d’Esquadra condemnats per un delicte de tortures a un ciutadà romanès i els ha commutat la pena de dos anys de presó per dos anys de multa a raó de deu euros diaris. Aquest indult està condicionat al fet que els quatre agents no tornin a cometre un delicte dolós en cinc anys. Els quatre condemnats ja van ser indultats de forma parcial pel govern espanyol a canvi de dos anys de presó però a principis del passat mes d’octubre la secció novena de l’Audiència de Barcelona va ordenar que ingressessin a la presó. Ara, el consell de ministres ha decidit indultar-los per segona vegada.
Els quatre agents van ser condemnats pel Tribunal Suprem el 2009 per delictes d’integritat moral, tortures i lesions. El passat mes de febrer, però, el govern espanyol els va indultar parcialment per una pena de dos anys de presó -que en no tenir antecedents podien evitar ingressar a un centre penitenciari- i la inhabilitació per exercir un càrrec públic. Mesos més tard, els Mossos van demanar un nou indult després que l’Audiència Nacional espanyola ordenés el seu ingrés a presó en un termini de 45 dies a partir de principis del mes passat.


Aquest divendres, el consell de ministres els ha indultat de nou després d’analitzar l’àmplia documentació i informació que contenen els expedients del cas, segons ha explicat el Ministeri de Justícia.