Amb aquest acord, el Pallars es projecta a tot Catalunya, guanyant presència informativa

 

El diari mantindrà la seva independència en la informació

576_1422827639imatge-portada2

 

El diari Pallars Digital, ha arribat a un acord de col·laboració mútua amb el Grup ND, editor del diari Nació Digital.cat, que permetrà donar projecció informativa de les comarques pallareses a tot Catalunya. Fundat el 27 de maig de 2013 i dirigit pel periodista de Tremp, Jordi Ubach Llorens, Pallars Digital aposta per fer un important pas endavant en el creixement del mitjà pallarès justament en un moment clau de posicionament del periodisme digital català.

Pallars Digital mantindrà la seva independència informativa i la línia editorial que l’ha caracteritzat des de la seva creació com a diari de referència del Pallars, ara també des d’una visió nacional. Pallars Digital ha estat pioner en la creació d’un digital genuí, de caire territorial, que abasta les comarques pallareses: el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà. Practica un model de periodisme independent i de qualitat, de proximitat, molt atent a les dinàmiques locals i a les realitats socials de les comarques sobre les que informa.

Mantenint aquesta política informativa que l’ha permès posicionar-se ràpidament però fermament al territori que cobreix, Pallars Digital enceta aquest dilluns una nova etapa en la que presentarà alguns canvis visibles per al lector, com un web totalment renovat, també en versió mòbil, que aporta més possibilitats visuals per enriquir les diverses seccions i continguts, i consolida la professionalització del mitjà.

Mitjà de referència al Pallars

Amb el poc més d’un any i mig que porta en actiu, Pallars Digital s’ha convertit en el mitjà de comunicació de referència de les comarques pallareses, un territori que comptava amb molt poca cobertura periodística fins llavors. El diari registra una mitjana d’entre 600 i 700 visites al dia, una audiència més que destacable tenint en compte que als dos Pallars hi viuen poc més de 20.000 persones.

A aquesta xifra hi cal afegir les dels seguidors a les xarxes socials del diari. EntreFacebook Twitter, Pallars Digital suma 6.986 seguidors -4.589 a Facebook i 2.397 a Twitter- per situar-se en una molt bona posició a les xarxes socials, on les piulades, els comentaris i les fotos generen una gran interacció entre els usuaris.

“En aquest nou camí, Pallars Digital continuarà treballant els temes rellevants amb profunditat, donant veu al lector i aproximant-li la realitat pallaresa, tal com ha fet des del seu inici”, assegura Jordi Ubach. “El diari aposta, a més, per reforçar l’estratègia de ser un diari digital d’actualització continuada, minut a minut, que també comportarà canvis graduals per atendre les necessitats i expectatives dels lectors i que s’aniran anunciant progressivament”, afegeix.

Nació Digital, el diari digital més llegit en llengua catalana

Per la seva banda, el Grup Nació Digital, nascut el 1996, s’estructura bàsicament en tres plans: l’edició nacional, Nació Digital.cat, les edicions territorials i les temàtiques. Es tracta d’un projecte capdavanter a Catalunya pel que fa a aportar informació directa des dels diversos espais territorials i amb una gran versatilitat en els formats. A bona part de les comarques del país, el Grup Nació Digital és la primera referència comarcal i, simultàniament, el mitjà a través del qual se segueix de prop l’actualitat nacional.

Nació Digital ha culminat l’any 2014 essent el diari digital més llegit en llengua catalana, segons les dades auditades per OJD.