El Planell de l’Aiguader entrarà en producció aquest mes de setembre.

Video: Joan Capdevila. Tremp

Després de tres anys d’espera, la planta solar ubicada al Planell de l’Aiguader, a Castissent, comença a produir d’energia aquest mes.

Video: Joan Capdevila. Tremp

L’empresa pallaresa EVIROCA es la promotora de la planta. Va iniciar els tràmits l’any 2019. “No ha estat fàcil”, expliquen responsables de l’empresa, arribar a posar en funcionament la planta solar. Ara, per fí, inicia la seua activitat.

Video: Joan Capdevila. Tremp

Una altra característica rellevant és la proximitat de la connexió amb la xarxa. Una línia passa just pel costat. A un centenar de metres hi ha la central del Pont. Aquesta central utilitza l’aigua procedent del canal de Sopeira – El Pont de Montanyana per generar electricitat.

A la mateixa finca hi ha també 3 antenes de telefonia.

La planta solar ocuparà una superfície de 14.000 metres quadrats i evacuarà l’electricitat produïda a la subestació.

Els tràmits per fer realitat aquesta planta han estat llargs i complexos. Una moratòria imposada per l’ajuntament de Tremp va endarrerir el procés, tot i que finalment els tràmits han culminat amb èxit.

Aquesta serà la segona planta que entra en producció al terme municipal de Tremp.

SEGONA PLANTA AL JUSSA

La instal·lació d’Espassera, compta amb 4,33 kWp de potència, ocupa cinc hectàrees de terreny, produirà uns set GWh d’energia elèctrica anuals -xifra que equival al consum elèctric de 2.000 habitatges-, i contribuirà a reduir 3.200 tones a l’any de CO2.

29/12/2020 TN COMARQUES Creix l’interès de particulars i empreses d’instal·lar plaques solars al Pallars Jussà. Unes instal·lacions vistes per alguns com una amençana i per d’altres com una oportunitat.
https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies-comarques/plaques-al-pallars-amenaca-o-oportunitat/video/6076527/