CAONON 4
CAONON 3Aquesta setmana Oriol Alamany, fotògraf de natura i viatges, ha estat a la Terreta el·laborant un test d’una nova i sofisticada òptica fotogràfica de l’empresa Canon. Es tracta d’un voluminós zoom de 200 a400 mm que la marca japonesa ha dissenyat expressament en base a les necessitats dels fotògrafs de natura o d’esports: potent teleobjectiu i gran lluminositat. El preu?: 11.000 euros!, una eina dirigida als fotògrafs professionals o als aficionats amb un bon compte corrent.

Per a realitzar la prova, Alamany va escollir fer-ho a l’aguait que l’Ajuntament de Tremp té a La Terreta per a fotografiar voltors i trencalòs, un lloc ideal per a fer fotografies amb un teleobjectiu d’aquest tipus. Un indret on la presencia i l’activitat dels animals està assegurada. La instal·lació és gestionada per Photo Logistics i atrau al llarg de l’any a bon nombre de fotògrafs, sobretot estrangers. Roger Sanmartí d’aquesta empresa va acompanyar-lo durant la realització de la prova.

Voltors, milans i corbs no varen trigar en apropar-se de bon matí a l’aguait, una vegada deixades les restes de menjar portades d’un escorxador. El trencalòs va venir a la tarda, després d’unes hores d’espera. En total Alamany va realitzar un miler de fotografies per a provar les bondats d’aquesta sofisticada òptica. Els resultats seran publicats al seu blog.

Oriol Alamany és un reconegut fotògraf català que ha publicat a revistes com National Geographic, BBC Wildlife, Geo, Descobrir Catalunya, etc. Ha publicat diversos llibres i també ha participat en alguns programes de TV3 com “El paisatge favorit de Catalunya” o “Fotografies”. Col·labora en el programa de Catalunya Radio “Els viatgers de la Gran Anaconda”.

Photo Logistics és una empresa de serveis al fotògraf de natura. Des del màxim respecte a les espècies fotografiades volen posar a l’abast dels fotògrafs de tot el món la possibilitat de treballar amb les espècies més interessants del sud d’Europa. També col·laboren en projectes de conservació per espècies amenaçades en diversos  àmbits.

CANON

CAONON 2

 

Oriol Alamany: blog.alamany.com

Photo Logistics: www.photo-logistics.com