Un poble perdut és una pregunta oberta. Edificis ensorrats, esglésies abandonades, escales que no porten a enlloc… Com a qualsevol altre país, a Catalunya tenim també pobles perduts, molts d’ells oblidats.
10 escriptors han recollit la memòria, les llegendes i els paisatges de 30 d’aquests pobles: Perellós, a la Catalunya Del Nord, FaióFinestres i Iscles, a la Franja; el Camp de la Bota a Sant Adrià de Besòs; FitorSant Cebrià dels AllsMolinàsTalaixà i Querós a Girona; SallentValldarques iPuigcercós, al Pirineu; Santa Eugènia de Relat i Peguera a la Catalunya Central; ConillPuimanyonsRúbiesSolduga,Tragó i Blancafort de Noguera a Lleida; el FonollMarmellar, laMussara i Selmella a Tarragona i Corbera d’EbrePinyeres iAlgars a les terres de l’Ebre. També han anat a Barcelona, a l’antiga parròquia de Sant Genís dels Agudells, i a la Ciutat del Born que, a més de ser un lloc perdut, és un lloc que va perdre.
Els Pobles perduts cerca respostes i manté el record. Ofereix una guia humana sobre una gent que va haver d’aprendre a viure lluny d’on va néixer.